Kenworth w900 Aerodyne

Kenworth w900 Aerodyne

1:16, Monogram
Pintér György - Múzeumi krimik Szeretném pár képben bemutatni életem második makettjének születését, ami egy Kenworth W900 Airodyne.

Maga a makettről annyit, hogy kicsomagolás után igen nagy és rengeteg alkatrész tárul az ember elé. Ami tudatosította bennem , hogy szükségem lesz egy kompresszorra és egy airbrash fújó pisztolyra, de szerencsére karácsony és egy kompresszor akció kihúzott a pácból. Nem vagyok egy Picasso jó pár visszacsiszolás és próbálkozás után sikerült egy egész szép fényezés, bár tudom, hogy vannak itt profik akik szebbet fújtak volna elsőre de nekem ez próbálkozás volt. /Majd a következővel nem szenvedek ennyit./ A makett 1:16 méretarányú, ami 51cm hosszú 17cm széles és 23cm magas. maga a motor majdnem egy 1:24-es kombi Trabant méretének felel meg persze ventilátor lapáttól a kardán kihajtásig.
Amit viszont hiányoltam a készletből maga a pótkocsi kábelei, szerintem egy tök jó látvány a csupasz far részen, de 1 pár hurkapálcikára tekert számítógép kábel megteszi a hatását,persze a hurkapálcát nem helyezzük a makettre.A festésen kívül ami probléma volt még vele, hogy az alváz enyhén meg volt tekeredve de ahogy ragasztottam az alkatrészeket egy kis tekergetéssel megoldódott a probléma és egyenesedett ki. A motorháztető kicsit kopár nincs zajvédő burkolat így nagyon műnek néz ki fölhajtva ezt vékony filccel pótoltam csinosítani.
Összeségében az összeszerelés a méretes alkatrészek miatt igen jó szórakozást okoz.
Kész
Kész
Motor
Motor
Motor 1
Motor 1
Motor 2
Motor 2
Alváz és tengelyek
Alváz és tengelyek
Alváz+ motor
Alváz+ motor
Alváz+motor+ hűtő
Alváz+motor+ hűt
Adjunk neki már chrómot
Adjunk neki már chr…
Tegyük föl a kerekeket
Tegyük föl a…
Csináljuk meg a fülke belselyét
Csináljuk meg a fü…
Rakjuk össze a fülkét próbaképp
Rakjuk össze a fü…
A sár ellen is védekezzünk :)
A sár ellen is vé…
Fesünk egyet
Fesünk egyet
Rakjuk föl a fülkét
Rakjuk föl a fülk…
Ne feledjük a motorháztetőt
Ne feledjük a…
Matricázunk
Matricázunk
Még egy kis chróm
Még egy kis chróm
Lassan csukjuk le a géptetőt
Lassan csukjuk le a…
Kész 1
Kész 1
Kész 2
Kész 2
Kész 3
Kész 3
kész 4
kész 4
Kész
Kész
kész.
kész
kész
kész
kész
kész
kész
kész
kész
kész
kész
kész
2017.01.24.
Utolsó módosítás: 2017.01.26.
bszabolcs83, Egerbakta
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
lukács zsolt
2017.02.11. 17:22:49
szia kolléga úr....!mivel már építettem ilyen 3806-os caterpillar motort,azt vettem észre a tiéden,hogy inkább banán zöld mit sárga....nem gondoltál rá hogy kibányászd és újra fesd?sötét krémsárga az eredeti színe a komplett blokknak.a generátor valamelyiken ezüst valamelyiken sárga.felül a levegő beömlő is sárga.a turbó a kippufancsokkal együt kb 3 nap után már kezd rozsdabarna lenni. az eaton fuller váltó meg fekete.találtam egy oldalt ahol alkatrészeket lehet rendelni ilyen 18 literes cat-ekhez....onnan másoltam le a 8 hengerhez vezető nagynyomású csöveket és a kartergáz csöveket..a érdekel megkeresem az oldalt...
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció