Kistestvér születése
1:43
Pintér György - Múzeumi krimik Új vagyok itt, illene bemutatkoznom. Andris vagyok, autófényező. Gyerekkorom óta érdekel minden, ami motor, autó, kamion, repülő. Mondhatni egy családi műhelyben nőttem fel, így kamatoztatni tudtam minden tudásomat, sokat tanultam apámtól! Jelenleg külföldön élek, dolgozom. Sajnos az álom garázsomat nem tudom 1:1-es méretarányban valóra váltani, így 1:24-1:25-ös méretarányban építek autókat és kamionokat. Kezdő vagyok a makettezésben, és ámulok,hova fejlődött ez az ág.
Még Magyarországon vettem egy Opel Astrát. 1,7-es Isuzu td volt. Megvétele után nem sokkal teljesen át-és újjáépítettem. Kapott új küszöböket, sárvédőíveket, első sárvédőket. A 3 ajtós GSI küszöbdíszlécei és ajtólécei lettek ráfaragva a kombira. Teljes fényezésen és belső átalakításon esett át. 6 évig használtam, nagyon szerettem, soha nem hagyott cserben. Nem is egy autó volt számomra, hanem inkább gyermekem. Külföldre költözésem miatt el kellett adnom. Hiánya ötletet adott: mi lenne,ha megörökíteném kicsiben? Innen kezdődik a makett története.
Opel F Astrát nem igazán gyárt egyik ismert makettgyártó sem. A Minichamps talán. De ha jól tudom,ők is csak a 3ajtós GSI-t. Hosszas kutatómunka után derítettem ki, hogy a GAMA gyárt 1/43-as méretarányban, méghozzá az összes karosszériaváltozatban! A német e-bay-en feltűnt egy eladásra kínált kombi, pont ami nekem kell, így hát le is csaptam rá.
Alig vártam a postást! Kibontottam a csomagot, és hát felismerhető volt az F Astra Caravan. Mivel az igazi autómon is alufelnik voltak, így egyértelmű volt, hogy a kistestvér alá is hasonló kerekek kellenek. Számtalan üzletet jártam végig, mire találtam egy Camarot, melynek megfelelőnek találtam a kerekeit. Probléma? Kettőt kellett vásárolnom belőlük, mert ez a Camaro egy dragster volt, különböző méretű kerekekkel… Teljesen szétszedtem a kis Astrát. Becsiszoltam, alapoztam újra csiszoltam. Maradt festékem az eredeti autóról, így ugyanazt a színt kapta a kicsi is. Száradás után maszkoltam és a tetejét fehérre fújtam, ahogy az eredetin is volt. Lakkozás következett. Az ablakokat b-oszloptól hátrafelé besötétítettem autófóliával. Összeraktam, majd nyomtattam hozzá rendszámot is.
Lehetne még sokat alakítani rajta, hogy tényleg ugyanolyan legyen, de nekem így is megfelel. Találtam itthon egy képkeretet, üveg már nem volt benne. Elmentünk párommal a modellboltba, műfüvet venni. Ezt szántam alapnak, és egy kis vitrint találtam ki hozzá. Miközben én a műfüvet kutattam, párom hozott egy kis fát. Ha jól tudom Faller, H0-s méretű, vasútmodellekhez gyártják. Akciós volt. Megtetszett, gondoltam egy fával hangulatosabb lesz az egész. Itthon aztán a képkeret aljára egy vastag sztirollapot ragasztottam, majd a műfüvet és a fát. Vékony plexiből készítettem a vitrint. Kotorásztam kicsit a fotóim közt, mivel háttérnek az eredeti autóról szerettem volna egy képet. Találtam egy olyan fotót,ahol az autóm és egy fa is látható, mintha tükörképe lenne a kis diorámámnak. Gyűjteményem egy nagyon nagy becsben tartott példánya lett ez a kis Opel!
Köszönöm, hogy végigolvastátok, kíváncsi vagyok a véleményekre is!
fával
fával
kezdetek 1
kezdetek 1
kezdetek 2
kezdetek 2
Felnikkel, elöl ültetni kell
Felnikkel, elöl ü…
alapozva
alapozva
már zöldül
már zöldül
kész
kész
hátulról
hátulról
opel12
opel12
opel14
opel14
opel15
opel15
opel17
opel17
opel19
opel19
2014.04.08.
Malicsek András (Chargerman), Salzburg, Staßwalchen
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
DG1985
2014.04.10. 10:19:34
Kedves elképzelés + kreatív kivitelezés = szép munka! :)
G4beM
2014.04.10. 15:13:24
Szia! Tetszik, ha valakinek jelent is valamit, amit kicsiben megcsinál. Nagyon jó lett!
bagdady
2014.04.11. 13:33:50
sosem hittem volna hogy valaki megépít egy F astrát, grat
Luthor
2014.04.22. 11:36:44
Nagyon tetszik az egész. Hangulatos,kellően kidolgozott és főleg személyes.
Megkérdezhetem hogy mivel alapoztad? Szórógitt lenne? Nagyon szép alapfelületet mutat.
Chargerman
2014.04.29. 20:12:18
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat. Luthor! Az alapozást egyszerű "sprés" szórógittel végeztem. gyorsan szárad hamar csiszolható. P600-as vizes papirral csiszoltam elő, 3 vékony rétegben fújtam fel a szórógittet azt pedig P1000-es vizespapirral csiszoltam.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció