Látogatás szerb barátainknál
Még tavasszal vetődött fel Macában a gondolat, hogy a zentai versenyre csoportosan kellene kilátogatni. Többek megkérdezése után látható volt, hogy van létjogosultsága. Ekkor felvállalta az egész leszervezését. Tárgyalt a szerbiai klubbal, intézte a különbuszt, szervezte a kiutazókat. Rövid időn belül el is fogyott minden hely.

2010.09.04-e,szombat

Indulás

Hajnalban, negyed négy környékén családom, valamint Ernő és Keri társaságában elsőkként érkeztünk Hévízgyörkre Macáékhoz. A párás, ködös, hűvös időben kortyolgattuk az élénkítőnek kapott, jó meleg kávét. Időközben kezdtek megérkezni a többiek is. Don és párja, Bechler Józsi és családja, majd legvégül befutott a különbusz. Gyors bepakolás, és indulás Gyöngyösre a következő gyülekező helyére.

Itt már várt minket a gyöngyösi különítmény:Gumikacsa, Blackthunder és párja. Majd néhány perc múlva előbb a miskolci csapat (Matton és párja, Mészáros Zsolti, Gálik Gabi és párja, Báthory Gabi, Kató Laci a párjával, Kupai Sanyi), és szinte velük egy időben az apci egység is Serfőző Robi és Szuh Ákos személyében. Mivel a Tesco parkolóban volt a találka, néhányan még bementek feltölteni a sörkészletet. Emiatt némi késéssel indultunk tovább Gödöllőre, felvenni az ott gyülekezőket.

A müvház előtt már népes csapat várt minket (Gabi, Szati, Misike, Gizi, Freemen, Szapi és párja, Jabel, MCS, Pepe, Zsombor a szüleivel). Gyors bepakolás, a már korábban felszálltak közül néhányan kicsit megmozgatni tagjaikat leözönlöttek a buszról. Mikor végre mindenki elfoglalta helyét, továbbhaladhattunk, most már a határ felé. Az út jó hangulatban telt. Maca, mint Tyúkanyó, időnként körbejárt, kezében tálcával, melyről hol almás, hol meggyes vagy éppen meggyes-túrós rétest kínálgatott. Igény esetén a soha ki nem fogyó termoszból kávét szolgált fel. Röszkéig kétszer álltunk meg, hogy akinek kell, dolgát végezhesse. A határnál felvettünk egy potyautast, Rossu Zoli személyében, majd némi várakozás után sikeresen átértünk a vámon,és indulhattunk tovább.

Zenta

A verseny helyszíne a város központjában található. A busz szűkösen, de be tudott állni éppen a bejárat elé. Deján nagy örömmel fogadott minket, röviden vázolta a programot. Cuccozás közben megérkezett Egresi Andris, Karácsony Gabi és párja kíséretében, majd nem sokkal utánuk a kiskunfélegyházi és martfűi brigád is. Miután mindenki kipakolt, nevezett, elhelyezte a munkáit az asztalokon,kezdődhetett a városnézés. De előtte még egy problémát kellett megoldanunk, ugyanis a valutának kiváltott Eurót nem fogadták el az üzletekben, így igen komoly forgalma lett a helyi pénzváltóknak, amiből szinte minden 3. kapualjban lehetett találni egyet. Miután már volt végre dinárunk, lehetett vásárolgatni. Néhányan első körben a helyi sörözőt vették célba. Én a család nőtagjaival sétára indultam a városban, Gerit Keri és Ernő gondjaira bízva egy sörkert teraszán hagyva.

A város házai érdekes kettősséget mutattak. Némelyik szépen renovált, de sok éppen csak állt a helyén. Ami meglepetést okozott, az üzletek nevei mindenhol két nyelven, szerbül és magyarul voltak feltüntetve. A helyiek is ezeken a nyelveken beszéltek egymással, így nem volt probléma megértetni magunkat, ha vásárolni támadt kedvünk. A Városháza homlokzatán is megtalálható volt a magyar lobogó. A Tűzoltóság patinás épülete mindenkit megragadott. Mint azt tábla is jelzi, az épület 1904-ben épült,és vélhetően nemrég lett a homlokzata felújítva. Szemfüles makettezők belülről is megtekinthették az épületeket. Mi ezt kihagytuk, helyette lesétáltunk a nem messze lévő Tisza partjára. Menetközben a Városháza előtti téren vágtunk át, melynek közepén egy bokros park van kialakítva, szökőkúttal.

A parton, már fent, az út szélén szobrok, emlékművek jelzik, hogy itt folyó található. A Tisza itt elég mélyen hömpölygött, de a vízhez levezető lépcsőknél található mércéken, valamint a közeli híd lábánál látni lehetett, hogy igen komoly áradás szokott lenni Zentánál is. Egy helyi horgászt elfigyelve láttuk, van hal a vízben, ezeket ki is lehet fogni. Innen visszasétáltunk a verseny helyszínéhez, majd onnan tovább, egy kollégium étkezőjébe, ahol is Dejánék megvendégeltek minket egy babos ebéddel. Jóllakottan indultunk vissza a parkhoz, menetközben levezetésnek fagyit is vettünk. Időközben a többiek is kezdtek visszaszállingózni (kivéve Gabit, aki a tiszai hídnál fotózta a helyi áruszállító járműveket), ez köszönhető annak, hogy elfáradtak, valamint itt a téren található egy teraszos söröző.

Ide, velünk egyetemben szépen össze is gyűlt a társaság jó része. Megbeszéltük,ki merre járt, mit látott, mit kér a pincértől, tehát egy kötetlen beszélgetős délutánt rendeztünk. Megnéztük Keri vásárolt új makettjét. Innen, szinte páholyból nézhettük meg a helyi hagyományőrzők "Zentai csatát" bemutató előadását. A Városházán időközben egymást érték az esküvők, a tér a menyasszonyi konvoj tülkölésétől volt hangos. Délután megérkezett „A Magó” is, és csatlakozott a társasághoz. Uzsonnára pizzáztunk egyet, és nem sokkal később visszamentünk a versenyre, mivel kezdődött az eredményhirdetés. Ennek lezajlása után mindenki elpakolta a munkáit, a kapott díjakat,és vártuk, hogy megérkezzen a busz este hétkor. Gyors becuccolást és egy csoportképet követően elindultunk hazafelé.

Hazafelé

Az út jóval csendesebben telt, mint kifelé. A korai ébresztő, a buszozás, a zentai séták kivették az energiát a társaságból. A határon némi fennakadás volt, mivel több busz is várakozott, de végül átjutottunk Magyarországra. Sorban, ahogy felvettük, le is tettük Gödöllőn és Gyöngyösön az onnan indulókat. Éjjel két óra környékén mi is megérkeztünk Hévízgyörkre, ahol átültünk a saját autóba, majd onnan tovább Csepelre.

Összességében, nagyon jól éreztük magunkat. Ez a közös buszos megoldás véleményem szerint hatalmas ötlet volt Macától, és remélem lesz még hasonlóban részünk. Köszönjük Dejánnak és a zentai klubnak a szívélyes vendéglátást! Köszönjük a helyi lakosoknak, hogy elviseltek minket! Köszönjük a két buszsofőrnek, hogy balesetmentesen szállítottak oda-vissza minket!

Végül, de nem utolsósorban köszönjük az összes résztvevőnek, hogy jelenlétével emelte az utazás színvonalát, hangulatát!
Hajnali arcok
Hajnali arcok
A felszállás elötti biztonsági bemutatót mindenki feszülten lesi...
A felszállás elö…
Enci hirtelen meglátta odakint Scully és Mulder ügynököket...
Enci hirtelen meglá…
Valami csöves megint közénk keveredett..
Valami csöves…
a calgon vagy a csodaporszívó legyen a termékbemutató témája...
a calgon vagy a…
Józsi anyatigrisként védte hajóját...
Józsi anyatigriské…
Robi még mindig nem érti miért kellett ilyen korán kelnie...
Robi még mindig nem…
Matton veszettül keresgeti az ajtónyitó gombot...
Matton veszettül…
Maca éppen magyarázza Mattonnak, hogy Don kávézót nyitott Zentán...
Maca éppen magyará…
Király ez a spangli, az erkélyen termesztem a füvet...
Király ez a spangli…
Maca rájött, lehet nem kellett volna belevágnia az egészbe...
Maca rájött, lehet…
Ernő azt hitte volvoval megyünk...
Ernő azt hitte…
A versenyszemélyszállítógépjármű...
A versenyszemélysz…
Donzsoo megnyugodott, a sörök már a buszon...
Donzsoo megnyugodott…
A Miskolci csapat is megtalálja a helyét...
A Miskolci csapat is…
Keri egy szörnyet látott felszállni a buszra...
Keri egy szörnyet l…
Keri, Mattonnak akarta átadni a helyét, de az erősen le volt csavarozva...
Keri, Mattonnak…
Matton mutatja, hogy már nem Ferrari, hanem Red Bull Fan lett....Laci ezen igen elképedt...
Matton mutatja, hogy…
Meggyes rétes van, kérdezi a Taksonyi Betyár
Meggyes rétes van,…
Maca idegenvezetőként magyarázza éppen merre járunk...
Maca idegenvezetők…
A kérdésekre is válaszol...
A kérdésekre is v…
Gabi megkért, vigyázzak a szendvicsére...
Gabi megkért, vigy…
Ernő mutatja új, kék fülbevalóját...
Ernő mutatja új, k…
Maca most tárgyaléja le, hogy igaz nem indít munkát, de egy arany neki is jár...
Maca most tárgyalé…
A többiek úgy tesznek, mintha nem vennék észre a dolgot...
A többiek úgy…
Zsibvásár az utcán...
Zsibvásár az utcá…
Deján énekelni tanítja a Miskolciakat...
Deján énekelni tan…
Keri szólt józsinak, hogy a tábla szerint ott nem köthet ki...
Keri szólt jó…
Mivel csempészárú is van Ernő dobozában, Keri oda sem mer nézni...
Mivel csempészár…
Szati már pakolja kifele a ládáit a hajóból...
Szati már pakolja…
A félegyházi és martfűi betyárok is befutottak...
A félegyházi és…
Tezsvírek...
Tezsvírek
Andris kérdi, hogy jó helyen jár-e...
Andris kérdi, hogy…
Eligazítás...
Eligazítás
Na ilyet berényben nem láthatsz...
Na ilyet berényben…
Te kire szavazol...
Te kire szavazol
Zsolti egy eladót keres, mert kicsi lett a vásárolt cipő, ezért becserélné...
Zsolti egy eladót…
Geri észreveszi, hogy maradt még egy kis hely az asztalon...
Geri észreveszi,…
Na megyünk végre sörözni...
Na megyünk végre s…
Nekünk is rendeljetek, meg valami pálinkát mellé...
Nekünk is…
Persze, hogy a MOK-osok a sörözőnél...
Persze, hogy a MOK-…
Makettek
Makettek
Makettek (1)
Makettek (1
Makettek (2)
Makettek (2
Makettek (3)
Makettek (3
Makettek (4)
Makettek (4
Makettek (5)
Makettek (5
Makettek (6)
Makettek (6
Makettek (7)
Makettek (7
Makettek (8)
Makettek (8
Makettek (9)
Makettek (9
Makettek (10)
Makettek (10
Makettek (11)
Makettek (11
Makettek (12)
Makettek (12
Makettek (13)
Makettek (13
Makettek (14)
Makettek (14
Makettek (15)
Makettek (15
Makettek (16)
Makettek (16
Makettek (17)
Makettek (17
Makettek (18)
Makettek (18
Makettek (19)
Makettek (19
Makettek (20)
Makettek (20
Makettek (21)
Makettek (21
Makettek (22)
Makettek (22
Makettek (23)
Makettek (23
Makettek (24)
Makettek (24
Makettek (25)
Makettek (25
Makettek (26)
Makettek (26
Makettek (27)
Makettek (27
Makettek (28)
Makettek (28
Makettek (29)
Makettek (29
Makettek (30)
Makettek (30
Makettek (31)
Makettek (31
Makettek (32)
Makettek (32
Makettek (33)
Makettek (33
Makettek (34)
Makettek (34
Makettek (35)
Makettek (35
Makettek (36)
Makettek (36
Makettek (38)
Makettek (38
Börze1
Börze1
Börze2
Börze2
Börze3
Börze3
Börze4
Börze4
Börze5
Börze5
Épület1
Épület1
Épület2
Épület2
Épület3
Épület3
Épület4
Épület4
Épület5
Épület5
Tűzoltóság1
Tűzoltóság1
Tűzoltóság2
Tűzoltóság2
Tűzoltóság3
Tűzoltóság3
Tűzoltóság4
Tűzoltóság4
Tűzoltóság emléktábla
Tűzoltóság emlé…
A Tisza1
A Tisza1
A Miskolciak éppen a révésszel egyezkednek, hogy vigye át őket a túlpartra...
A Miskolciak éppen…
A Tisza2
A Tisza2
A Tisza3
A Tisza3
A Tisza4
A Tisza4
A Tisza5
A Tisza5
Híd a Tiszán
Híd a Tiszán
Pihenő1
Pihenő1
Pihenő2
Pihenő2
Pihenő3
Pihenő3
Pihenő4
Pihenő4
Zentai horgász1
Zentai horgász1
Zentai horgász2 a fogás
Zentai horgász2 a…
Napozás
Napozás
Ebédre várva1
Ebédre várva1
Gizi feljegyzi, hogy Misike megint eltünt...
Gizi feljegyzi, hogy…
Ebédre várva2
Ebédre várva2
Ebéd1
Ebéd1
Ebéd2
Ebéd2
Ebéd után nasi1
Ebéd után nasi1
Ebéd után nasi2
Ebéd után nasi2
Ebéd után nasi3
Ebéd után nasi3
Park1
Park1
Park2
Park2
Park3
Park3
Gimnázium
Gimnázium
Templom
Templom
Zenta központ
Zenta központ
Városháza
Városháza
Toronyfelújítás
Toronyfelújítás
Hagyományörzők1
Hagyományörzők1
Hagyományörzők2
Hagyományörzők2
Hagyományörzők3
Hagyományörzők3
Hagyományörzők4
Hagyományörzők4
Hagyományörzők5
Hagyományörzők5
Kulturális központ1
Kulturális kö…
Kulturális központ2
Kulturális kö…
Most jön az a sör, vagy sem...
Most jön az a sör…
Imi elmutogatja a kötelezés mozzanatait...
Imi elmutogatja a k…
Maca már énekel...
Maca már énekel
Magó és Gabi szkanderozik...
Magó és Gabi…
Csendélet
Csendélet
Ernő megnézi, mi van keri dobozában...
Ernő megnézi, mi…
Keri addig golyócskázik egyet...
Keri addig golyócsk…
Maca pihenésképpen a távolba nézést gyakorolja..
Maca pihenésképpen…
De nem sokat látott, ezért inkább abbahagyta...
De nem sokat látott…
Misike, két tízperces mondat közt légzőgyakorlatot végez...
Misike, két tí…
Karcsi még mindig nem érti miért veszített..
Karcsi még mindig…
Szép, színes papír, de mire jó...
Szép, színes papí…
Ernő sem tudja mi ez...
Ernő sem tudja mi…
Meg tudom-e állítani a kanalat a csésze szélén...
Meg tudom-e állí…
Mit együnk...
Mit együnk
Nehéz választani
Nehéz választani
Pizzára várva
Pizzára várva
Ebből is egy kicsit...
Ebből is egy kicsit…
Abból is egy kicsit...
Abból is egy kicsit…
Na még ebből is...
Na még ebből is
Mindenki itt érzi jól magát...
Mindenki itt érzi j…
Most miért baj, hogy nekem nem kék a pólóm...
Most miért baj,…
Na ki vagyok...
Na ki vagyok
Geri nem kap több sört, ezért otthagyja a társaságot...
Geri nem kap több s…
Díjkiosztóra gyülekezés1...
Díjkiosztóra gyü…
Díjkiosztóra gyülekezés2
Díjkiosztóra gyü…
Buszra várva
Buszra várva
ÓÓÓÓÓÓÓÓ...tényleg nem jön a busz...
ÓÓÓÓÓÓÓÓ...t…
A Csapat...
A Csapat
2010.09.06.
Utolsó módosítás: 2010.09.07.
Elektrolakatos
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Keri
2010.09.07. 16:44:04
Szép volt,jó volt,tűzoltóság különösen!
Jozsi
2010.09.07. 21:43:10
Jó volt! De már csak ezért a fényképes beszámoló miatt is megérte !!
fremen
2010.09.11. 22:04:35
Remek cikk.Ha akarod holnaptól Te lehetsz a Pelikánok hivatalos cikkírója. :)
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció