Lockheed F-22 A Raptor

Lockheed F-22 A Raptor

1:72, Revell No.04386 (2007)
A repülőgép története ha valakit érdekel itt megtekintheti:
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%E2%80%9322_Raptor

A készlet:A készlet tartalmaz egy figyelmeztető cédulát, egy összeszerelési útmutatót, egy matricalapot,valamint egy kis zacsit, amiben külön van a két öntőkeret,amin a repülő felső illetve alsó része van,valamint külön van egy zacskóba csomagolva az a két keret,ami az apróbb részeket ábrázolja,és külön vannak egy kis zacskóban az átlátszó alkatrészek.A makett,ha összeállt 26,4 cm hosszú lesz és a fesztávja 18,8 cm...

Az alkatrészek:A doboz szerint 116 alkatrészt kell összeragasztanunk, amelyek mindegyike elég részletes,és a panelvonalak is vésettek. Viszont feltűnt, hogy az átlátszó alkatrészek nem teljesen átlátszóak, hanem kicsit sárgásak. A matricalapon öt repülő felségjeleit találjuk(94th Sqdn., Langley AB, Virginia, 2006*27th Sqdn., Langley AB, Virginia, 2006*90th/302nd FS, Elmendorf AB, Alaska, 2007*43rd FS, Tyndall AB, Florida, 2007).

A makett készítése:Mivel kollégista vagyok,ezért a makettet csak hétvégenként tudom építgetni. Emiatt a gép elég lassan fog elkészülni, de nem is akarom elsietni a dolgot, bár még csak a második gépem,de azért szeretnék mindent kihozni belőle.
Az építést ott kezdtem, hogy a kabinbeli alkatrészeket lefestettem szürke színűre,majd az ülésre felvittem egy kis zöldet.Majd ha minden igaz,hamarosan szerzek egy öv fotómaratást,és az fog bekerülni... Sajnos a műszerfalra felragasztott matricák közül kettőt elrontottam, mert ragasztót nyomtam rájuk véletlenül(mivel ez volt az első matricázásom és nem tudtam, hogy ezt nem szabad...) de az alsót helyettesítettem egy korábbi makettem megmaradt matricájával...
Azután lefestettem fehérre a rakétatárolókat, a hajtóművet és a hátsó futóműtengelyeket... Majd az alsó részbe beragasztottam mind a 2 rakétatárolót, a hátsó futóműtengelyt, a hajtóművet és a légbeömlő lefestése után azt is beépítettem... Ezután a két fő részt összeragasztottam,ahol elég érdekesnek találtam azt, hogy a vízszintes vezérsíkokat nem kell beragasztani,így azok forgathatók... Ezután ráragasztottam a hajtóműlapátokat (vagy minek nevezzem azokat),melyeket belülről lefestettem. Majd ezután összeragasztottam a rakétákat és a bombákat...

Most már megvan a rézmaratás is,amit az Eduard gyártott a Grumman EA-6B Prowler géphez(cikkszám:72151). Ezt hamarosan elkezdem lefesteni feketére a csatokat pedig pirosra... Ezután kicsit tömítgettem, csiszolgattam a beömlőket.
Dobozfedél
Dobozfedél
1. Őntőkeret
1. Őntőkeret
2. Öntőkeret
2. Öntőkeret
3. Öntőkeret
3. Öntőkeret
4. Öntőkeret
4. Öntőkeret
Átlátszó Öntőkeret
Átlátszó Öntő…
Matricalap
Matricalap
2009.12.04.
Utolsó módosítás: 2010.01.10.
gaster, Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
lancer
2011.01.02. 09:41:39
Szia Feri!

A dobozbontásod után kedvet kaptam a típushoz, főleg a mellékelt ötféle jelzés miatt. Az Academy is készülődik a Raptor kiadására, valamelyiket biztosan megépítem.

Kíváncsian várom mit hozol ki belőle! Mivel írod, hogy második makettedet készíted, hagy javasoljam neked, hogy kutass a neten fotókat, és a színeket ezek alapján pontosítsd. A Prowler maratásból gondolom az ülés hevedereit készíted el. Ezek világos szürkék a csatok pedig fémszínűek. A kabintető színe teljesen korrekt! További jó építést!

Üdv: lancer
EDE
2011.01.02. 13:00:52
A kabintetô nem véletlenül sárgás, tartalmaz némi aranyat, hogy árnyékolja a kabint.
Ha hülyeséget írtam volna a szakértôk kijavítják. :)

Szerintem a makettek rovatban találsz már összeállított géprôl cikket, az esetleg még segíthet.
Hajrá az építésben!
Pityu81
2011.01.02. 16:28:19
Így van, a "kabin-plexi" belső oldalára aranyréteget "gőzölögtetnek", a pontos technológiát nem ismerem, a lényeg a radarhullám-keresztmetszet csökkentése. A "lopakodó" képesség javítása. De amúgy is ez csak "csökkentett-észlelhetőségű gép, nem láthatatlan.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció