M1A1 amatőr verzió

M1A1

1:35, Tamiya
Pintér György - Múzeumi krimik Sziasztok!
Ezt a makettet még valamikor 99' környékén vettem.Dobozból szerettem volna megépíteni,de-hála a netnek-nagyon apró sajátépítésű alkatrészeket is beépítettem.Ne gondoljatok hatalmas feljavításra,csak amolyan apróságokra:csúszásgátló felület;időjárásszenzor és tartója;sárvédők levágása;gp-állványok csupaszítása;lőszerdobozok tartóinak legyártása az oldalsó tárolóládák elején.

A csúszásgátló felület elkészítésénél a megfelelő formájú sablonok legyártása okozott nehézséget.Maga a felület előállítása akváriumhomok és legolcsóbb hajlakkal való rögzítéséből állt,több lépésben.
Az időjárásszenzort a tartójánál kettévágtam,majd elkészítettem a rögzítőtalpat műa.lemezből és egy vezetékdarabból.Ezután 90 fokkal jobbra fordítva visszaragasztottam a helyére.
A géppuskaállványokat azért csupaszítottam le,mert ezeket szállításnál ált.leszerelik(és mert nem sikerült teljesen pontosan legyártanom az üres tartókat).
A lőszeresládák tartóit csak egy L-alakú kivágással jelölik a tárolódobozok elején a maketten.Holott ezeket a tárolódobozokra külön legyártva rögzítik.Ezeket alu.lemezből hajlítva,a rögzítőhevederek tartóit ráragasztva csináltam meg.
A vontatáshoz használt kötelek tartóit a maketten hozzáöntötték a kötelekhez.Ezek helyett alu.lemezből hajlítva raktam fel(a megfelelő számút)a torony oldalaira.
Ezek az apróságok szerintem feldobják egy kicsit az amúgy is jó alap- makettet.Plusz a legyártásukkal némi-ha mondhatom- tapasztalatra is szert lehet tenni.

Láttam még vmelyik csatornán egy filmet,ahol ezen típus modernizálását és nagyjavítását mutatták be.Onnan jött az ötlet a festéshez,amit persze kezdő létemre jól el is szúrtam(többször is).A fekete csíkok a testen és tornyon nem hibák,hanem a személyzet bakancsai által hagyott "nyomok".A csúszásgátló felület(bevonat) érdes kialakítása miatt keletkeznek ezek a lerakodások a jármű felületein.Azokon a helyeken,ahol a személyzet gyakrabban közlekedik,ott vastagabban,-ahol kevesebbet tevékenykedik,ott vékonyabban jelenítettem meg.Ezt grafitporral készítettem,amit egy B-s ceruzából reszeltem le.Aztán került egy vékony réteg a az egész testre.

Hát ennyi lenne röviden.A képekért bocs,nem vagyok egy jó fotós sem.
Köszi a lehetőséget.
fentről
fentről
bal oldal

Sérülés utáni kötény csere,ami nem homokszínű lett.
bal oldal
csúszásgátló felület

Ezt a tornyon is elkészítettem.
csúszásgátló fel…
-alulról-

A görgők belső feléről a festék lemaradt.
-alulról
-a far-
-a far
-felülről-
-felülről
-felülről2-
-felülről2
2010.07.11.
Utolsó módosítás: 2011.03.13.
laposalátét
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
juge75
2010.11.06. 05:18:33
Nem lett ez olyan rossz, de ha láttad a filmet (Discovery), a gumibetétes lánctalp gumi papucsait miért koptattad fémesre?
Ügyes megoldások, jó ötletek!
Így tovább!
Juhász Gábor.
laposalátét
2010.11.06. 08:38:12
Azt homokszínnel koszoltam,de -igazad van- a képen inkább fémes kopásnak látszik.Igyekszem majd jobb minőségű képet készíteni.
Köszönöm.laposa
Zola
2010.11.06. 10:27:39
Helló!

Szerintem egész jó lett. A legjobb tudásod szerint építetted meg és a cikk is jó. Az "Ördög a részletekben bújik meg" és te pont ezekre koncentráltál. Amúgy meg a harckocsi nem azért harckocsi, hogy jól nézzen ki egy dísz szemlén hanem azért, hogy harci körülményekben bizonyítson. Te pont ezt a leharcoltabb járművet építetted meg, ami nekem egészen bejön és tetszenek a saját feljavítások. Sokan meg sem próbálkoznak velük.
Egy szóval: gratulálok!

Martinov Zoltán (Zola)
cooper
2010.11.12. 17:50:12
modern harcjármüvekben utazol? mert nagy különbség van egy mai és egy II Vh jármü koszolása között ,nekem tetszik alapvetöen a géped ,meg aztán a gyengém is ,persze arra érdemes odafigyelni hogy manapság más a logisztika mint évtizedekkel ezelött ittm ár tisztábbbak a gépek nincs annyi "guminyom" hajrá csak igy tovább
laposalátét
2010.11.23. 20:16:50
Szia,cooper!
Modern harcjárművekkel próbálok foglalkozni.Most van-sajnos-bőven képanyag hozzájuk.
Köszi mindenkinek az észrevételeket!laposa
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció