Micro Wings a Revelltől

Junkers Ju-87 B-2 Stuka

1:144, Revell
Pintér György - Múzeumi krimik A Junkers Ju 87 vagy Stuka (Sturzkampfflugzeug, azaz zuhanóbombázó) kétszemélyes, (pilóta és rádiós lövész) német taktikai bombázó-repülőgép volt.

A makett:
Erről a makettről sehogy sem tudok túl sokat írni, méretét és egyszerűségét tekintve. A lényeg röviden annyi, hogy a Revell most kiadott egy új makettgyűjteményt "Micro Wings" néven, biztos hallottatok róla. A lényege az, hogy vadász, vadászbombázó gépeket adnak ki 1:144 méretarányban, amik így a megszokottnál sokkal kisebbek. Egyébként már más gyártónál is láttam hasonló kiteket, csak nem árulták olyan nagy számban,mint a Revell. Gondoltam kipróbálom, 750 Ft egy ilyen minikészlet, ha jól emlékszem (Már régóta megvan).
Kis mérete ellenére néhol elég sorjás volt, de szerencsére könnyen lejött a műanyagfelesleg(légcsavartollak, törzs, szárny belseje). Ezek eltávolítása után jól illeszkedett, össze kellett ragasztani a szárnyakat, a törzs két felét, a szárnyakba a futókat, egy bombát a hasára és még néhány apróságot.
A festés sem igényelt túl sok időt, a Revell 17-es homok, és 49-es kék színeivel készült el.
A matricák szépek, nem volt velük semmilyen próbléma, valamint adtak hozzá egy kis talpat is, névtáblával, rajta a gép nevével, jelen esetben nagy "STUKA" felirattal.
Egyébként a doboz is szép, vásárlócsalogató (Szerintem.) A makett mintájául szolgáló gép 1941-ben repült a líbiai Dernában.
Mindent összevetve jópofa kis készlet, szerintem érdemes kipróbálni. Tervezek még néhány gépet beszerezni a sorozatból, jól mutatnak a polcokon.
Stuka 1
Stuka 1
P1010133
P1010133
2013.07.09.
Utolsó módosítás: 2013.07.11.
HueyHog
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
denkmeyer
2013.07.12. 07:21:03
Szia! Jó lett a ministuka!
Egyébként ez is - mint annyi újként beharangozott Revell makett - egy régi makett leporolva.

denk
HueyHog
2013.07.12. 13:36:51
Szia!

Köszönöm, örülök hogy tetszik! Nekem -ezen kívül- Stukából csak egy van, egy G1-es 1:72-ben, az is Revelles, de láttam már ilyen B2-est is 1:72-ben afrikai festéssel. (Lehet hogy az volt?) Egyébként nem ismerem annyira a régi Revell készleteket, de majd utánanézek, ha legközelebb is veszek ilyen Micro Wings-et.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció