Mil Mi-24 Hind D/E

Mil Mi-24D Hind

1:72, Italeri
Pintér György - Múzeumi krimik Az Italeri Mi-24-es makettjét 1:72-es arányban építettem meg,orosz módra.Az alacsony árért cserébe elég rossz minőségű terméket kapunk az olasz cégtől.

A kabinhoz fogtam hozzá először, lefestettem,utána összeragasztottam az alkatrészeket,majd a deszanttérrel folytattam,itt egy kicsi csiszolás kellett, ugyanis egyes alkatrészek nem úgy szerettek volna illeszkedni,ahogy én akartam. Ezután kifestettem a törzsnek azokat a részeit amelyeket lehet látni(deszanttér,pilótafülke).A futókat lefestettem,ezután összeragasztottam,ezekkel nem volt gond.Beragasztottam a deszantteret,itt kellett egy kis munkálkodás,faragás és a pilótafülkét a törzsbe utána ,összeillesztettem a két felet,egy kis plusz csiszolás és tömítés itt is kellett.
A rotorokkal folytattam ,a főrotort,és a farokrotort lefestettem,egy pár helyen halvány acélszínnel kopást próbáltam előidézni.
Ezek után elkezdtem lefesteni a helikoptert,szórópisztoly hiányában ecsettel vágtam neki.Amíg a festék száradt lefestettem az apróbb dolgokat és összeraktam a fegyverzetet is.
Másnap felragasztottam a futókat ,a fegyverzetet,a rotorokat, és a kisebb dolgokat(pl:géppuska). Egy kis módosítást csináltam a deszanttér ajtajával, kettévágtam és feldaraboltam egy injekciós tűt,amiből a hidraulikát próbáltam megcsinálni a nyitott ajtóhoz.
Végül a kabintetőt ragasztottam a makettre, ekkor már csak a matricázás volt hátra.
A matricákkal megszenvedtem,mert az Italeri nem túl jó matricákat gyárt.
De végül sikerült és egy orosz festésű Mi-24-es került a gyűjteményembe.
Mi-24

Oldalról a Hind
Mi-24
MI-24

A Hind felülnézetből
MI-24
2009.01.14.
Utolsó módosítás: 2009.12.22.
lbalazs
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
ecsetes
2012.07.30. 22:23:00
Szia!
Az adatlapodon keresztül jutottam ide. A festéshez javaslom, hogy elsőnek grafit ceruzával rajzold meg a folttérképet a gépen. Szépen, egyenletes ívekkel. Itt nem tudsz hibázni, mert simán átrajzolod - finomítod amíg jó lesz. Utána nyugodtan fesd, takarni fog, nem látszik majd át. Ecsetkezelésnél ne akard egyből, egy vonallal megfesteni. 1-1,5 centis szakaszokkal csináld, de folyamatosan. Jól hígított festékkel, rendszeresen mosva közben az ecsetet. Minimum 2 réteget javaslok, így jól fed.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció