Mil Mi-2 Hoplite

Mil Mi-2 Hoplite

1:72, OKit No.7230 (2006)
Pintér György - Múzeumi krimik A lengyel-cseh gyártó egy, igazából nem túl ismert helikopter makett-készletét készítette el, egész szép eredménnyel. Nem sok más készlettel kell e típusban versenyeznie. Volt a Smer felejthető készlete, ami nem sokkal volt jobb, mint a Kindertojásokban található képességfejlesztő játékok. Aztán az Aero Team, egy másik cseh cég próbálozott. Na ez sem okozott szívzűrt. (Bár hálátlan vagyok, mert ezzel 2. helyet szereztem egy szombathelyi versenyen.)
Nos, fotóval díszített dobozban két szürke öntőkereten kapunk szép, kissé markáns panelvonalakkal lepett alkatrész mennyiséget. Az átlátszók minőségén még volna mit javítani. A matricaív mögött szerényen meghúzódik a fotómaratás lapja. Ez kellemesen megdobhatja a fülke berendezhetőségét. A gyártók itt nem követték el azt a hibát, amit a korábbi próbálkozók. Azaz, a hajtómű nyílásait valamilyen szinten berendezték. Így nem lehet átlátni a hajtóműházon. Hiányzik viszont a fülke plafonja. Senki nem gondolja, hogy a hajtómű ott lóg, mindenféle szigetelés, burkolat nélkül a személyzet feje fölött. A rotorlapátok belógását nem imitálták. A rotoragy egyszerűen de szépen összerakható. Itt lehetőség nyílik a saját kretivításra. A mellékelt kis zacsiban műgyantából öntve megkapjuk a két ülést. Inkább ezeket kellene beépíteni és nem a műanyag párjait. Hasonló a helyzet a futómű kerekeivel is, valamint a műszerfallal. Ide fólia műszerábrázolást s arra fémmaratás borítót kapunk.
A mellékelt utasítás alapján okosan megépíthető a makett. A típus történetét angol és cseh nyelven olvashatják az e nyelvben járatosak. A matricaíven meglepő mennyiségű variációt találunk. Szívmelengető, hogy a kelet-német, lengyel, csehszlovák , cseh, szlovák és bolgár (a VSZ után jelzéssel), valamint a szovjet jelzések mellett a 9410-es számú magyar gépre való jelzések is találhatók. Ezekhez a gépekhez festési térképszerű is található.
Jó munkát a vállalkozó szellemű rotormániásoknak!
keret1
keret1
keret2
keret2
matrica
matrica
műgyanta
műgyanta
üvegek
üvegek
2008.01.03.
Miggyuri
Makettinfo Online Klub
Minimánia Makettépítő Kör
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Tibcsi
2008.01.03. 20:10:43
Hálátlan! :-)))

Gyuri,

Ismerős volt a készlet és elővettem az InTech Mi-2-esét. Az öntőkeretek szóról-szóra megegyeztek, kivéve azt, hogy az enyémről hiányzik a fegyverzet. A neten utánanézve (ha jól emlékszem jetfly, Levi cikke) aztán úgy láttam, hogy ez ugyanaz, mint a SMÉR 1/72-es készlete... de lehet, hogy valamit elnéztem. :)

Ugyanakkor sárga vagyok az irigységtől a magyar matrica miatt. :-))

Tibcsi
juge75
2008.11.01. 16:41:35
Jótanács: mielőtt összerakod, ellenőrizd a forgószárny forgási irányát!
Az enyém rosz irányba volt öntve, gyárilag :-).
Amúgy tisztességes makettet lehet építeni belőle!
Jó munkát kívánok!
borisz
2010.01.02. 20:41:39
Nekem megvan az Intech-féle URP-G.
Töröm a fejem azon, hogy kel-e hozzá a Part maratás.
Tibcsi
2010.01.04. 20:51:54
borisz,

A Part maratás nem tudom, milyen, de nekem van hozzá egy Extratech maratásom. Ráfér... :)

Tibcsi
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció