Pz.III ausf L

Pz. III Ausf L

1:72, Revell No.03117
Előzmény:
A Revell ezen típusú készletével még 10 éves koromban találkoztam. Akkor egy ausf M-et kaptam Karácsonyra. Meg is építettem ,emlékeim szerint semmi probléma nem akadt az építés és a festés során. Aztán 2 évvel ezelőtt megkaptam a Revell ezen készletét.
A készlet:
A Revell 1:72-es harckocsi családja minőségre megközelíti a nagyobb testvéreiket. Eddig építettem 2 Panthert, 1 King Tiger-t, 1 Famo-t , 2 Pz III-mas és most itt a harmadik Pz III. Az ízléses dobozgrafikával ellátott készletet felbontva nem fogadott különösebb eltérés a másik kettő Pz-hez képest. 4 db sárgás barna színű öntőkerettel találjuk szembe magunkat. A lánctalp szerencsére fél szemenkénti, megjegyzem gyönyörűre sikeredett. Az összerakási utasítás jól nyomon követhető, egyszerű.
Az Építés:
Elsőként a páncél teknőt építettem meg. A páncélteknő oldalai remekül illeszkednek az aljához. Mikor ezzel készen voltam elkezdtem a tornyot megépíteni. Ez a fázis is zökkenő mentesen történt. A toronnyal végezve neki álltam a páncél testre való alkatrészeket felragasztani. Ezután több száraz próba után összecsiszoltam a páncéltest és a páncélteknő illeszkedési vonalait. A helyére illesztettem a tornyot. A páncéltestet és a páncélteknőt NEM ragasztottam össze ÉS a kipufogó sem került felragasztásra, sem a görgők, sem a lánctalp.
A Festés :
Az egész páncélost lealapoztam Humbrol matt 67-sel.Utána fehérrel elkészítettem a meszelést. Itt ügyeltem arra hogy a kezelők által jobban igénybe vett felületeknél kopottabb meszelést érjek el.Ezután a parancsnoki kupola köré Putty-ból homokzsákokat készítettem.A homokzsákokat Humbrol Matt 83-sal festettem le.
Ezután elkészítettem befolyatásokat , lepattogzódásokat és az olaj foltokat. Lefestettem a szerszámokat is , majd körbe folyattam humbrol matt fekete erősen higított festékkel őket. Lefestettem a görgök gumi peremét is. Ezeket is megkoptattam aztán felragasztottam őket. A lánctalp is festésre került sötét szürke alappal és erre száraz ecset technológiával a barna szín világosított és sötétített árnyalati kerültek.Szintén száraz ecset technológiával lefestettem a lánctalp fémes kopottabb "fogait". És ezután óvatosan a helyére ragasztottam a szemeket , kész szakaszokat. Időközben a búvónyílás egyik fedele sajnos eltűnt. (látszik a képeken )
Felkerültek a számok és a német keresztek is.Végezetül átlátszó öntőkeretből húzott szálakat készítettem , méretre vágtam és jégcsap gyanánt a sárvédőkre ragasztottam.(remélem látszanak, szemből nézve a jobb oldali sárvédőn.)

Nagyjából fél évig készült ez a kis harckocsi, ajánlom mindenkinek a szíves figyelmébe a készletet.
Várom a kritikákat, tanácsokat, helyesbítéseket.
1
1
2011.12.18.
Utolsó módosítás: 2011.12.22.
crusader, Balatonújlak
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
crusader
2011.12.18. 21:58:32
a képeken a dátumokat ne nézzétek... ugyanis szarul van beállítva a gép.
madar32
2011.12.25. 10:06:56
Nagyon szép munka, a képeket felnagyítva is megmaradt az illúzióm, hogy egy igazi harckocsit látok, láttam a jégcsapot az is nagyon jó.
A tornyon a felnyitott búvónyílásban azt a fehér valamit viszont nem értem mi az, talán megtelt a torony hóval vagy rongyot feszítettek rá vagy bennmaradt a maszkolás :) .
crusader
2011.12.25. 11:02:15
üdv. madar32!
Köszönöm az elismerő szavakat! A toronyban ott az gyurma mert egy harckocsi parancsnokom is van... de azt nem mertem bemutatni... mert a figurafestés nem nagyon megy... és a gyurma tartotta volna a figurát mert nem igazán akart megállni ...
üdv.: Crusader!
crusader
2011.12.25. 11:05:04
és a harckocsit teljes egészében ecsettel festettem.
X INKVIZÍTOR X
2011.12.25. 14:14:41
helló !!

nem rossz, amit ekkora méretből ki lehet hozni, azt megoldottad - de a németeknek nem volt szokása homokzsákokat pakolni a toronyra, főleg nem úgy, hogy parancsnoki kupola kémlelőnyílásain ne lehessen kilátni miattuk :)a homokzsákos dolog amcsi és brit szokás, a németek pótlánctagokat használtak, meg betont
crusader
2011.12.25. 18:42:08
Üdv.: X INKVIZÍTOR X!
Köszönöm szépen a dicséretet! Belegondolva igazad van. Mihelyst jutok 1:72 es Pz III-as lánctalphoz , kompenzálom a hibát.
Üdv.: Crusader.
Rommel93
2011.12.28. 15:36:16
Szia!
Nagyon jó lett, a hátsó traktus különösen tetszik!
Én is nemrég fejeztem be az enyémet, és csak jót tudok elmondani a készletről! (Majd valamikor teszek fel képeket a "mi készül éppen?" topikba)
crusader
2011.12.28. 21:02:37
üdv. Rommel93!
Köszönöm szépen a kedves szavakat! Kíváncsian várom a képeidet.
Üdv.: Crusader.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció