Panther Ausf. G

Pz.Kpfw. V. Panther Ausf. G

1:72, Italeri No.7504 (2008)
Wargame-eseknek ideális választás lehet az Italeri bármelyik Fast Assembly Kit-je. Én is ilyen megfontolásból tettem szert egy nemrég megjelent Párduc dobozra.

A dobozban 2 teljesen egyforma öntőkeretet kapunk, matricák nélkül. Az összeállítási útmutató is a doboz hátulján kapott helyet, a festésre vonatkozólag pedig csak néhány ajánlás olvasható a doboz hátulján.
Mindkét Párduc 12-12 alkatrészből áll, a futóműveket kompletten kapjuk, és a páncéltesten is szinte minden előre fel van öntve. Ez alól a kipufogók, a homlokgéppuska és a lámpa a kivétel. A torony forgatható, a lövegcső pedig fel-le mozgatható összeépítés után. A legtöbb elem bepattintós/beledugós, vagyis szinte ragasztás nélkül is összeállítható, de ezt azért senkinek sem javaslom.

Tömítenivaló akad bőven: a páncéltest és a torony összeállításánál egyaránt (mást nem is kell igazán összeállítani). A lánctalp részletezettsége nem túl reális, de szép festéssel és azzal a tudattal, hogy nem kiállításra készül vele az ember, elfogadható. Sorjával szinte egyáltalán nem találkoztam.

A páncéltest oldalán a köténylemezelés tartóbakjai megtalálhatóak, ami lehetővé teszi, hogy papírból az ember némi köténylemezelést rakjon rá, így a leegyszerűsített futómű egy jó részét el lehet takarni.

Az összeállítás egyszerű és gyors, a dobozt ajánlom minden wargame-esnek, hiszen jelentős tűzerőt tud képezni két párduc a terepasztalon.
Doboztető
Doboztet
Szerelési útmutató a doboz hátulján
Szerelési útmutat…
Keret

Futómű, torony, löveg stb....
Keret
Páncéltest

A páncéltest alsó és felső része.
Páncéltest
2008.04.21.
Bogesz
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Rommel93
2009.04.07. 18:35:33
Jól néz ki :D
Rommel93
2009.11.21. 16:39:48
Hááát Bogesz, sztem ez kegyetlen jóó üzlet, nemtom ismered-e az ugyanilyen IS-2, és Tiger készleteket. Azok is megérik a pénzüket ;)
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció