S.W.S. with Demolition Team "GOLIATH"

S.W.S. with Demolition Team "GOLIATH"

1:35, Italeri No.6434 (2004)
Kb. 2 éve makettezek. Az első makettem egy Hasegawa Lancia 037 Rally volt. Mivel nem éreztem biztonságban a kocsit az ecsettel és a festékkel a kezemben, csak az összeállításig jutottam. Pont egy hete nézegettem a BF-109-esemet és arra gondoltam, hogy márpedig én kifestem! A végén büszke voltam magamra, és az S.W.S. festésébe magabiztosabban vágtam neki... (A repcsivel lett egy szép harci sérülésem - szike által.)

A makett

Szombaton (március 7.) volt a névnapom és megleptek egy kis zsével a rokonok. Elindultam egy makettboltba (X1WIN) és nézelődtem. Nagyon sokat. Ezelőtt 1-2 héttel már gondolkodtam azon, hogy veszek egy félhernyót. Hezitáltam egy Hummer és az S.W.S. között. Nem kell mondani, hogy ki nyert, mert látható a címben. A csomagban kapunk egy félhernyós teherautót, egy robbantó robotot és 5 figurát, ahogy a dobozon is látszik.

Az építés

Ahogy olvasgatom a fórumokat az építési idő elég kevés. Lehet, hogy túl nagy lelkesedéssel kezdtem bele a makettbe. Ha jól számolok akkor a 48 órából (szombat, vasárnap) kb. 15 órán keresztül csináltam ezt a szépséget. Először a robotot készítettem el. (Bocsi, hogy ha nem jól határoztam meg a kis gépet, de nem vagyok szakértő.) Próbáltam elviselni azokkal a színekkel, amiket a gyártó adott meg. Mivel aznap vettem 3 új feséket (kicsi nálam a választék) kipróbáltam az egyiket hernyónak, a Revell 62-es festékét, ami nádzöld színű. Azt hiszem, hogy bevált!

A testet egy már meglévő festékből festettem meg, Humbrol 94 ami szép világosbarna színű. A "robothoz" adnak 150 mm hoszzú huzalt, amivel kábelezni lehet a "robotot". Ezt a robot belsejében egy dobra kell felcsavarni. A robot lánctalpa egybe volt öntve...az egész robot kb. 20 részből áll. Ezután a lánctalptól való félelmem miatt a platót raktam össze... Nem hiszem, hogy egy makett elkészítésénél ne lehetne más sorrendben csinálni azokat a nagyobb darabokat, amik nem függenek túlzottan egymástól! A plató fa mintázatú és ugyanazt a Humbrol festéket használtam, mint a robotnál. Megjegyzem az egész jármű ezzel a színnel lett elkészítve, a lánctalpak pedig ugyanazzal a Revell festékkel! Lehet választani 2 variáció között: a plató hátulja (ajtaja) nyitva legyen van felhajtva. Én az utóbbit választottam, mert úgy több kiegészítő látszik. Pl. balta, fejsze...

A plató belsejében 2 padot kellett elhelyezni, amik 4-4 darabból állnak. Ezután következtek a kedvenceim, a kiegészítők! Ehhez a csomaghoz kaptunk egy hordót, amit alumínium színűre festettem (Revell 99) és a hordóhoz kapunk egy műanyag csövet. A hordó tetejére és aljára német szöveg van írva, ami festés után is szépen kiolvasható! Ebből derül ki, hogy a hordó 200 literes. Valamint tartalmaz a csomag egy fa ládát, ami a plató színét kapta. 4 db kannát, amiket egy fa kerettel kell rögzítenünk. A leírás szerint a padra egy fegyvert lehet tenni. Én a padot túl alacsonynak találtam ehhez, ezért inkább a ládára illesztettem.

Ezután pedig a fülke következett. Nem túl kidolgozott a belső rész, de pont elég. Motor egyáltalán nincs, a motorháztető 4 darabból áll, plussz a beömlő eltakarója. A szélvédő elhelyezésénél is 2 változatot jeleníthetünk meg, lehajtott vagy eredeti, felhajtott állapotban készíthetjük el. Végülis nem is kell döntenünk, mert az elkészítés után is fel-le hajtogathatjuk a szélvédőt. A szélvédővel egy elég amatőr, idegesítő és visszatérő hibát követtem el. Összeragasztóztam. Pedig direkt vigyáztam vele, papírzsepivel toltam be a helyére a 2 részre osztott szélvédőt, de most a papírzsebkendő maszatolta össze! Remélem hamarosan felhagyok ezel a rossz szokásommal. A motorháztetőre valamint a jármű orr részére több kiegészítőt is felrakhatunk. Ásó, erővágó, fényszórók...

Vasárnap szembe kellett néznem a nagy ellenféllel, a rettegett Lánctalppal. Mivel ez az első lánctalpas makettem (van egy tankom, de az az Autoblinda AB 43, ami kerekes és nem lánctalpas), félve vágtam bele a lánctalp elkészítésébe. De előtte az alvázat és a kerekek illesztését kellett megoldanom. A talphoz szükséges kerekeket meglepően kevés gonddal a helyére tudtam ragasztani. Habár a kerekeket nem ragasztottam, csak a tartójukat. De a kerekek úgy sem tudnak pörögni. Szerintem a gyakorlottak tudják, hogy miért nem.

Én, mint kezdő egy kicsit sajnáltam, hogy a lánctalp egyes részei már össze voltak illesztve, így oldalanként 2-2 hosszú egyenes részt megkapunk. Biztos lehet, hozzá feljavított lánctalpat kapni, de nekem tökéletes így is. Ez a lánctalp építés úgy nézett ki, hogy közben volt egy kis Heti Hetes, meg netezés. De végülis sikerült! Nem akarok senkit se félrevezetni...csak az egyik oldalt csináltam még meg, de holnap (hétfőn) el fog készülni a másik lánctalp is. Már csak az az egy alkatrésze a járműnek ami hiányzik + a személyzet, de ők szerintem a hétvégére maradnak.

Élveztem a makett építését és mindenkinek ajánlom, aki még nem vette volna meg. Várom a kritikákat, hogy mit rontottam el vagy mi nem jó a járművön, mivel ez volt nagyjából az első olyan jármű amit a legkisebb részletig kifestettem.

u.i.: A képek telefonnal készültek... ezért elnézést az esetleges képhibákért!
Doboz
Doboz
Dob
Dob
Alapszín

Így nézett ki festés előtt a robot...
Alapszín
Festve

És így néz ki festés után...jobb oldalt a távirányító található, amit egy katona kezel. Szerintetek melyik festés a jobb?
Festve
Plató ajtaja
Plató ajtaja
Plató
Plat
Talp nélkül, tartozákokkal
Talp nélkül,…
Alváz
Alváz
Tengelyekkel
Tengelyekkel
Kerekekkel...
Kerekekkel
Kerekekkel 2...
Kerekekkel 2
A bal oldal...a "kész oldal"
A bal oldal...a "ké…
Szintén...
Szintén
Jobb kamerabeállítás :)
Jobb kamerabeállít…
2009.03.09.
Kranko1, Debrecen
Debreceni Makettező Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
student_jgpz.
2009.03.11. 13:45:25
A hordót a helyedben átfesteneném vagy sárgára, vagy zöldre, vagy szürkére,vagy...
Olyan képet még nem láttam, ahol ennyire fényes lett volna egy lealapozott 200l-es.
Kezdőtől nem rossz, bár nem sokat lehet látni a részletekből... :(
A görgő ("kerék") gumibevonatát tisztáznám a helyedben, nem tudom eldönteni, hogy kosz imitáció, vagy csak megcsúszott a kezed festés közben.
A Goliat nagyon kis pofás lett, az SWS koszolásán esetleg még elgondolkodhatsz.
Hajrá, csak így tovább!

Üdv: jgdpz
aRnold5
2009.03.24. 16:31:40
Nekem is tetszik! A hordóhoz ne nyúlj, hiszen létezik 200 literes rozsdamentes acélhordó is. Nálunk ezeket veszélyes anyagok (zsíros, olajos rongyok) tárolására használják. Csak így tovább! Üdv!
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció