Skyhawk

Douglas A-4 Skyhawk

1:48, Italeri No.2671
Az A-4 Skyhawk története igazi sikertörténet. A4D néven kezdték meg a gyártását az amerikai haditengerészet számára. A gép felülmúlta a várakozásokat, és minden tekintetben remekül teljesített. A Skyhawk a harcokban is bizonyított: Vietnam, Arab-Izraeli háborúk, Falkland, Öböl háború...

Az Italeri makettje egy régi ESCI makett újra csomagolása. A tetszetős dobozban három szürke és egy átlátszó kereten sorakoznak az alkatrészek. Sorja és beszívódás nincs. A maketten a panelvonalak negatívak, viszont hiányosak és vastagok. Az orrsegédszárny kiterítve is megépíthető, viszont sajnos a féklapok nem. A doboz tartalmazza a korai "síma hátú" és a későbbi "púpos" alkatrészeit is. A futóaknák minimálisan részletezettek, csakúgy mint a futóművek. A pilótafülke sajnos módfelett szegényes. A műszerek csak matricából készíthetők el, a katapultülés sem nevezhető kifinomult darabnak. A kabintetőt két darabból kapjuk. A géphez jár két jókora póttartály, hat Mk-82-es bomba és két nem irányított rakétaindító. Ezek sokat dobnak a gép végső megjelenésén. A matricákra viszont nem lehet panasz, mert csodálatosan sikerültek. Négy gépre való adagot kapunk: három US NAVY, és egy Új-zélandi gép jelzéseit.

Összességében nem rossz makett, (némi panelezés és cockpit feljavítás azért ráfér) kezdőknek pedig kifejezetten ajánlom, mert könnyű összerakni.
A-4box
A-4box
A-4keret1
A-4keret1
A-4keret2
A-4keret2
A-4keret3
A-4keret3
A-4uveg
A-4uveg
A-4matrica
A-4matrica
2009.02.13.
Utolsó módosítás: 2009.02.14.
trooper
Pelikán Makett Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Toth_Gabor
2009.02.20. 15:48:50
Hali!
Az A-4G Ausztrál, nem Új-Zélandi. (Kenguru vs. Kiwi a felségjelben)
trooper
2009.02.20. 17:56:43
Szeva!

Tökéletesen igazad van, arcomról ég a bőr, ez olyan bőődületes elírás volt a részemről, hogy nem is kapok szikrát. Aszzem valamikor késő éjjel írtam ezt, talán ennek tudható be, hogy figyelmetlen voltam. Tehát igen, AUSZTRÁL felségjelű az inkriminált verzió!

Köszi!
Toth_Gabor
2009.02.22. 21:33:39
Szia!

Azért ennyire ne vedd komolyan! Gondoltam szegényeknek épp elég, hogy álló nap fejjel lefelé vannak!:-)
Üdv,
T.G.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció