Starsky and Hutch Ford Torino

Ford Torino

1:25, Revell No.85-4023 (2015)
Pintér György - Múzeumi krimik Régóta várt készlet volt számomra a Starsky and Hutch tévésorozat piros-fehér Ford Torinoja, vagy ahogy a Hutch nevezi a „csíkos paradicsom”.
Mivel már 2014-ben meg kellett volna jelennie, így nem volt meglepő az óriási népszerűsége. Órák alatt elfogyott több száz darab belőle az államokban. Eddig normális minőségű műgyanta kivitelben sem lehetett elérni ezt a darabot, ezért nem volt kérdés, hogy megveszem. Sikerült egy másik örök darabbal együtt begyűjteni (Smokey and Bandit Pontiac Trans Am) így kedvezőnek mondható áron került hozzám (37 dollár volt postával együtt).
A dobozban található 88 alkatrész öntése korrekt munka annak ellenére, hogy a fő darabokat egy részben kapjuk (pl.: első futómű). A kerekek sajnos Revell szokás szerint nem kitéríthetőek. A beltér részletesen kidolgozott, a jellegzetes CB és piros villogó is része a készletnek. Az ülés egyben lévő kivitel, ami a sorozat első évadainak a sajátossága. Ezt csak a korai részekben használták, mivel az üldözési jelenetekben Hutch csúszkált egyik oldalról a másikra a későbbi évadokban le kellett cserélni külön álló ülésekre. Ennek a korai modellnek a jellegzetessége volt, hogy egy króm díszléc futott végig a fehér csík alatt az autó végétől az első kerekekig. Ezt magunknak kell pótolni és, ha már a hiányosságokról beszélünk nekem a hátsó kerekek mélyebbnek tűntek a sorozatban, mint a maketten. A gumik mintázata bár nagyon szép, az oldalukra sajnos nem jutott semmilyen felirat. Készen kapjuk a jellegzetes rendszámot és sok apró kis matricát is a motortérbe, de egy kis kábelezés azért még ráfér.
Azt gondolom, hogy egy hiánypótló készletet dobott piacra a Revell korrekt áron. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Doboztető
Doboztet
alkatrészek
alkatrészek
alkatrészek 2
alkatrészek 2
matrica
matrica
Az eredeti Torino 2004-ben.
Az eredeti Torino…
2015.12.27.
Utolsó módosítás: 2015.12.28.
Franky1234, Nyíregyháza
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Zoli
2016.02.11. 09:42:32
Szia Feri,
Kösz a bemutatót! A szokásos egyszerűsítések ellenére is szép makett, nekem tetszik. De már végeztem az autókkal, az egész gyűjteménytől megszabadultam évek óta, így hiába volt gyerekkorom másik kedvence a Lee Tábornok mellett, és lehet, hogy jobb későn, mint soha, de már nem fogom újra kezdeni ezért a kocsiért sem. Neked sok sikert hozzá, remélem valamelyik kiállításon találkozok vele! Ja és nem rolling tomato volt?
z
Franky1234
2016.02.11. 12:03:58
Szia Zoli,
Nincs mit, örülök, hogy tetszik! Sajnálom, hogy abba hagytad az autókat. A régiek közül egyre kevesebben építenek. Angolul nem láttam a sorozatot, - így azzal nem vitatkoznék, - de a magyar szinkronban biztos, hogy csíkos paradicsomnak hívja Hutch. Remélem, hogy láthatod készen valamikor, de nálam az építés lassult le elég jelentősen az utóbbi időben. A vásárlás viszont a szokásos tempóval halad. :-)
Zoli
2016.02.11. 14:06:20
A repülők fontosabbak, de azokat se győzöm, felesleges lenne még több dobozt gyűjteni... Viszont nálam az építés is gyorsult, nagyon sok év semmi után már van egy csomó elkezdett makettem...
Nem nagyon emlékszem a sorozatra már, csak régebben olvastam valahol, hogy ez volt a beceneve (vagy inkább gúnyneve?) a kocsinak.
z
Safranek
2016.02.11. 21:03:26
Szia!

Jó kis készlet. Esetleg ezek az oldalak segíthetnek:
http://totalcar.hu/tesztek/2011/09/26/csikos_paradicsom/
http://www.starskytorino.com/index.html

Nekem az A-Team (GMC) furgon pihen a polcomon.
Franky1234
2016.02.12. 11:36:50
Szia Safranek!
Köszi a linkeket. A magyart nem ismertem.
Az A-team auto nálam is polcon van egyenlőre. Sok mindent kell benne pótolni.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció