Sukhoi S-37 Berkut

Szuhoj S-37 Berkut

1:72, Italeri No.1212 (2001)
Szokás szerint az olasz cég mindenkit megelőzött az új gép lekicsinyített változatának piacra dobásával. Még csak azt sem merem állítani, hogy ez egyértelműen a minőség rovására ment volna. Az eddig egyetlen megépült prototípus számtalan festéssel és kisebb átalakítással lett már lefotózva, tehát egy komplett makettet szép feladat összehozni belőle. Sajnos pont az olyan titkos részletek, mint a szívócsatorna, vagy a kabinbelső teljesen hiányoznak a makettről, vagy használhatatlanok. A törzsvég és a kiömlők is elég gyengére sikeredtek. Amennyire meg tudtam állapítani, a készlet alak- és mérethűsége jó.

Az Italeri alkatrészbontási filozófiája mindig is talány volt számomra, de az alsó, illetve felső félből álló törzs illesztése nem fog minden gond nélkül menni. A makett érdekességei, a szárnyak szépre sikeredtek, ezek egy darabból állnak és élesek a kilépőéleik. Ez igaz a vezérsíkokra is. A panelvonalak vésettek és egyenletesek, de közelítenek egy lövészárokhoz. A futóaknák elég prózaiak, de a futószárak már jobbak, és az igazira is hasonlítanak. Viszont a rajzon összecserélték a két aknaajtó számát - ha valaki elvétené. A kabintető az Italeritől megszokott módon szép és kristálytiszta, ha megúszta a szállítást. A kabinbelső teljesen hasznavehetetlen, csak egy "ülést" mellékelnek. Az 50 darabból álló maketthez csak néhány jó minőségű matricát adtak, bár ezeknél többre valószínűleg nincs is szükség.

A készlet fő gondja, hogy a hiányosságait a kevés információ miatt nehéz javítani, illetve pótolni, pedig érdemes lenne foglalkozni vele. A közeljövőben nem is várható jobb készlet kiadása. A makett tekintélyes mérete és érdekes formája viszont sok gondot felejtet.
A dobozgrafika
A dobozgrafika
2002.11.25.
Utolsó módosítás: 2007.11.25.
Mekett
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
buksi
2008.05.05. 18:48:47
hello
milyenek az elemek kidolgozotsága az öntö keretten?
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció