Willy's Jeep

Willy's Jeep

1:35, Italeri,Plusmodell
A Revell Pz III-as bemutatása után vettem a bátorságot hogy bemutassam ezt a szintén régebbi munkáim közé tartozó kis Jeep-et.

Építés:
A jármű elkészítése jól haladt.Egyszerű készlet , igazi "egy hétvégés makett". Az alkatrészek remekül passzolnak. A készlethez kapunk egy "alap" motort. Gondolkoztam ezen részlet kidolgozásával, de az akkori tudásomat és ügyességemet felülmúlta a feladat. Tehát jött a szokásos szöveg: " majd a jövő megoldja ". Az 50-es gépágyú egy academy készletből vettem ki. A hevedert a mindenes "kincses ládikámban" találtam.

Festés:
A festésnél az alvázat és a felépítményt külön kezeltem. Először mindkettőt lealapoztam Humbrol Matt 66-tal (olive drab). 48 órás száradás után, matt 159-es (khaki) sötétített árnyalatával festettem le.Közben felkerültek a matricák.Ezután barnával lefestettem az üléseket. Majd feketével az 50-est a gumi abroncsokat a műszerfal hátlapjait a kormányt és a tartalék benzines kannát.Ezután a lőszeres rekesz is le lett festve olív zöldre.Ezután következett a sárfoltok elkészítése. A foltokat az általam megítélt "európai föld " színek felhasználásával készítettem. A szélvédőre felfröccsent vizes sarat úgy készítettem el, hogy a járműre került "sár" színeket összekevertem és erősen felhígítottam és három , négy rétegben "lekentem".ügyelve arra hogy a szélvédő lapátok által " takarított " részekre ne kerüljön "máz".Ezután a szélvédő elé alufóliából egy összetekert "ponyvát" készítettem , majd revell 87-es festékkel lefestettem. Az összefogó "szíjakat" papírból készítettem és barnával festettem le, majd pillanat ragasztóval rögzítettem.Végezetül vékony tű és karctű segítségével csináltam két lövés nyomot a szélvédőbe(a képeken talán látszik).Ezután drót sodronyból készítettem a jármű elejére egyfajta vontató kötelet. Ezt rozsda színnel festettem le, majd a korábban használt " sár " színekkel száraz ecseteltem.
Végezetül a Plusmodell dobozaival kicsit feldobtam ezt a kis Jeep-et.

Várom a visszajelzéseket, tanácsokat, kritikákat.
PICT1148
PICT1148
PICT1149
PICT1149
PICT1150
PICT1150
PICT1151
PICT1151
PICT1152
PICT1152
PICT1153
PICT1153
PICT1155
PICT1155
PICT1156
PICT1156
PICT1157
PICT1157
2012.01.22.
crusader, Balatonújlak
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
gforce9
2012.02.03. 00:41:26
Nekem nagyon tetszik, bár tudnék én is ilyet :) Egy dolog jutott eszembe, ha azok a golyónyomok nem frissek, akkor azok "megeszik" a gumilapátok élét és ott csíkozni fog az ablaktörlő, szerintem jól mutatna :)

Grat :)
cooper
2012.02.03. 09:02:36
az ember elsösorban magának épitsen makettet,perse sokadsorban másoknak is tessen a kész mü,nos teszik hogy élethüvé próbáltad tenni ,bár finomitani lehet az ügyön érdemes kimaszkolni az ablaktörlö helyét,meg a kiegészitök (lapát szerszámok) élethübbb festésén is lehet dolgozni még,mondjuk az tényleg nehéz ügy ,de én is arra jöttem rá hogy az apróbbnál apróbb tárgyak élethü elkészitése teszi igazán klasszá a maketet.
Esetleg még a sár ,kosz megjelenitésére is találhatnál ki valami más eljárást.
csak igy tovább
jerry82
2012.02.03. 11:41:15
Hello
Két dolog szúrt szemet nekem. Az egyik főleg az első képen feltűnő ,hogy a jeep alváza elöl tiszta és kerekek is makulátlanok miközben minden más tiszta sár nem ártana azt is koszolni. A másik a vontatókábelt cseréld le (párszál vezetéket sodorj össze) mert ez nagyon vastag ha csak nem tankokat vagy teherautókat akarnak kimenteni ezzel jeepel.
A sarazásról meg csak annyit a neten van pár cikk ,külföldi fórumok ,youtube videók amik ezzel a témával foglalkoznak.
További jó makettezést
crusader
2012.02.04. 00:03:27
Először is gforce9-nek köszönném meg a kedves szavakat és nem tudom hogy ezt a lapátos dolgot hogy tudnám megoldani ... dolgozom rajta. Cooper, igazad van hogy az ablaktörlő által tisztítás alatt tartott üvegfelület és a saras üvegfelületek között nincs éles elhatárolódás , de ezt a hibát maszkoló tudományom fejlesztésével és némi higítóval megtudom oldani, a szerszámok festése télleg megér egy misét, mikor ez a makettem készült sajnos még nagyon kezdő voltam. Most sem vagyok nagyon profi , még haladó sem , de azóta elkészült egy két makett, és a sarazást pigmentekkel fogom korrigálni.Jerry82 , a vontatókábel cserére fog kerülni , a sarazásról már ismerek pár technológiát , és igen a gumit sem ártana "megdolgozni" .

Köszönöm a kritikákat fiúk , még annyit hozzátennék hogy ez még az első 5 "elkészült" makettjeim közé tartozik , de azért kompenzálom az elvétett hibákat.
Üdv.: Dani
mate5200
2013.08.26. 00:03:38
Üdv nekem tetszik a makett főleg a dolyo ütötte nyomok. Nekem is van egy wilisem amit át akarok csinálni. A géppuska álvány az pontosan mi csoda mert nekem egy gyufaszálnak tünt de lehet hogy csak én láttam rosszul.
crusader
2013.11.01. 18:11:31
Szia ! Az sajnos tényleg az , az italeri ehez nem adott álványt
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció