Yellow Interceptor (Mad Max) 1/25 – Planet X

Yellow Interceptor (Mad Max)

1:25, Planet X
Pintér György - Múzeumi krimik 1979-ben a Mad Max egy sikeres trilógia kezdő darabja volt, és az addig nem túl ismert Mel Gibsonból egy csapásra ismert és elismert színész lett. A járművek legalább olyan fontosak voltak, mint a színészek, így érthető, hogy hamar kult státuszba kerültek, és szerte a világon sokan lemásolták, és még másolják napjainkban a jellegzetes, messziről felismerhető autókat. Csak idő kérdése volt, hogy kicsinyített másai megjelenjenek a piacon.

Jó néhány éve piacon van már a Planet X által gyártott sárga Interceptor 1/25-es műgyanta változata, melynek eredetije egy csak Ausztráliában forgalmazott 1974-es Ford Falcon XB sedan V8, és a filmben Mel Gibson vezette. Manapság 65 fontért vesztegetik a 12 műgyanta, 4 db átlátszó gyanta, 25 fém, 2db vákumszívott alkatrészt tartalmazó készletet. A napokban felhívott egy kedves barátom, hogy eladná a régóta porosodó készletet az eredeti ár töredékért, így került hozzám a hazánkban ritka madárnak számító makett. Felkészített, hogy ne számítsak túl sok jóra, így nem ért meglepetés a fotóval díszített egyszerű fehér doboz kibontásakor.

A gyantaalkatrészek minőségétől a Verlinden 15 éve is nagyságrendekkel jobbat produkált! Az-az érzésem, hogy a gyártó, ezen a szérián tanulta a műgyantaöntést, és itt még minden hibát elkövetet, amit csak el lehetett. Az elemek sok helyen zárványosak, folytonossági hiányok vannak (pl.: hátsó lámpa, kerekek mintázata), deformáltak (ajtókárpitok), és persze sorjásak az alkatrészek. A fém részek szép rajzolatúak, de több helyen akad ezeken is sorja. A két villogót átlátszó vákumszívott műanyagból kapjuk. Az ablakokhoz egy darab átlátszó lapot kapunk, abból kell magunknak kiszabni, az összeállítási „útmutatóra” biggyesztett hevenyészett rajz alapján. Az első lámpákat 4 db átlátszó gyanta elemként mellékelték. A három színt festeni kell a karosszériára, az elválasztó fehér csíkot, jelvényeket, a sofőr nevét és a műszerfal matricát egy lapon kapjuk meg. A makettet elnézve sok munka lesz vele, de megéri!

Régi AMT és Revell maketteken ismerő makettezőknek nem lesz ez probléma, főleg, hogy a filmes autókat sokszor elnagyolják, így nem meglepőek a hibák ezen a maketten sem. Vagyis, aki szeret abból a bizonyos anyagból várat építeni, annak ez nagyszerű kihívás lehet. Tamiya, vagy esetleg Fujimi autókon szocializálódott kollégáknak, viszont a doboz kibontása is csak azonnali orvosi beavatkozást biztosító személy jelenléte mellett ajánlott, szívinfarktus esetére.
mad max interceptor 007

mad max interceptor doboztető
mad max interceptor…
mad max interceptor 011

"összeállítási útmutató"
mad max interceptor…
mad max interceptor 016

mad max interceptor műgyanta részek
mad max interceptor…
mad max interceptor 020

mad max interceptor fém alkatrészek
mad max interceptor…
mad max interceptor 029

öntési hibák az egyik keréken
mad max interceptor…
2009.01.20.
Utolsó módosítás: 2009.01.21.
Franky1234, Nyíregyháza
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
vadgergo
2009.01.29. 14:06:25
Nagyon jól néz ki ez a kocsi.
A Kit számomra nem annyira siralmas, mert van a Rejinek pár olyan terméke aminél ez jobb.
Tipikus műgyanta finomság!
Sok sikert az építéshez!
part
2009.01.29. 19:02:22
Ez egy igazi kuriózum, remélem az építéséről is kapunk infókat!:)
vfrtom
2009.01.29. 19:34:09
Nem eladó véletlen?
Franky1234
2009.01.29. 20:02:35
part!

természetesen az elkészült makett is szerepelni fog, csak előtte még befejezek egy Batman járműves diorámát :-)

vfrtom!
Sajnos nem eladó. Örülök, hogy végre megvan harmadikként ez is a Mad Max szériából.
ChevyG
2009.01.29. 23:05:42
Szia!
Engem kicsit elrettent, de a kitt bizonyíték a a fanatizmusodról!:)

üdv!
part
2009.01.30. 19:58:45
Hadd tippeljek: a fekete V8-as az egyik?:)
Tényleg, a rendőr motorját nem látta valaki makett változatban...?
Franky1234
2009.01.31. 09:05:03
Talált, süllyedt! Sőt a másik is az, csak az a 2. részből. Nem tudok róla, hogy kiadták volna, de megépítve már láttam többek között a lenti oldalon bolyongva van róla fotó, csak nem tudok japánnul, így nemn derült ki, hogy miből építették.
http://www.geocities.jp/maasans47/yellow.html
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció