Zero A6M5c

Mitsubishi Zero A6M5c

1:72, Academy No.2176
Szeretném bemutatni Nektek a legújabban elkészült makettemet.
A típus ismertetésére nem pazarolnám a szót, szerintem elég ismert, amúgy meg tömve van a net a Zero-kal.

A makett a már megszokott Academy készlet. Ésszerűen bontott elemek, szép, vésett panelvonalak. A kabin belseje nem rossz, de aki akar még beleszuszakolni pár berendezést és kábelt, az is kiélheti magát. Amúgy nem rossz, feljavítás nélkül is vállalható. A kabintető szép, tiszta és vékony, és ami nagy előnye, hogy nyitott állapotban is megépíthető.
A sárkány építésekor alig volt illesztési gond. Egyedül a törzs alján a törzs és a szárny rész végének csatlakozása volt egy gócpont, de kezelhető.
Az én készletemben viszont a két motorkoszorúból csak az egyik volt benne. Ki tudja miért....

A póttankot és a rakétákat nem akartam rátenni, hogy az elegáns és egyszerű vonalvezetést ne rontsák el. A fényezés több zöld rétegben történt, egy aluminium alapra. Ezt kezdtem el visszakoptatni, hogy ugyanannak a zöldnek több árnyalata is előjöjjön, ahogy koptak a gépek festései. Persze a fém rész is előkerült itt-ott, illetve a panelvonalak szélei mentén fém filccel még rásegítettem. Ezzel lettek a matricák is visszakoptatva. Az egész festés ecsettel készült. A végén egy vegyes lakkot kapott, ami alapban selyemfényű volt, de a szárnyak belső részeinél és a kabin környékén igyekeztem elmattítani egy kicsit.

Igazából ennyire ütött-kopott gépet még csak egyszer építettem, de a Texan után szerettem volna még gyakorolni és kipróbálni ezt-azt.

Összeségében egy jó kit, könnyen építhető, viszonylag gyorsan sikerélményt ad.

Üdv

Balázs
01
01
04
04
02
02
03
03
2015.07.17.
Utolsó módosítás: 2015.07.28.
cserbal, Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
ecsetes
2015.08.29. 11:02:33
Szia!

Jó lett a gép. A tengeri levegő, plusz a festék gyenge minősége miatt valóban erősen koptak a gépek. Arra vigyázz, hogy az orrkúp és a lapátok egyáltalán nem tűnnek használtnak, nagy a kontraszt.
cserbal
2015.09.01. 10:53:27
Köszi szépen az észrevételt. Ez valóban elkerülte a figelmemet.
Javítani fogom!

Balázs
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció