.

.

., .
Pintér György - Múzeumi krimik .
2012.02.23.
Utolsó módosítás: 2012.08.28.
Marv85, Debrecen
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
hobbista
2012.02.27. 11:00:41
Üdv a klubban!
Nem olyan rosszak ezek a gépek. A festésükkel tulajdonképpen csak annyi a baj, hogy kicsit hullámos a határvonaluk, mintha nem lenne biztos a kezed. Ezért használj maszkolócsíkokat, mondjuk szigszalagot vagy valamilyen öntapadós csíkot...a legjobb a Tamiya ilyen terméke, Debrecenben lehet kapni! Ha van festékszóród, ajánlom, az alap-, illetve a nagy felületű színeket fújd fel vele, a többit ecsettel, jól felhígitott festékkel. Ha ezekkel tisztában voltál, akkor bocs, nem akarok feleslegesen okoskodni.
Minden makettedet próbáld a korábbinál egy kicsivel jobban elkészíteni, és meglátod, hamar nagyon jó minőségű repcsik kerülnek majd ki a kezeid közül. Minél gyakorlottabb leszel, az élethűség is jobb lesz, ehhez próbálj sok információt, dokumentumot begyűjteni. További jó makettezést!
amenbass
2012.02.27. 20:48:13
Üdvözlet!
Szintén üdvözöllek, és azért írok, mert első makettek ugyan, de nekem tettszenek:) Mindenki elkezdi valahol, és egyetértek Hobbista kollégával, mindig egy kicsit jobbra akard a következő gépet. Ha az én első makettjeim így néztek volna ki, akkor földhöz vertem volna az összes testrészem:) Kitartás, sok-sok gyakorlás és fórumolvasgatás. Tapasztalatból mondom mindig találsz valami új technikát, megoldást, akár magad akár más gépéből. Végezetül csak annyit mondanék, h HAJRÁ-HAJRÁ a következő géppel!!!:)
Marv85
2012.02.28. 12:15:21
Sziasztok! Köszönöm szépen a biztató mondatokat :)
Megmondom őszintén, nem hittem volna, hogy kapok pozitív véleményeket róluk, mert láttam itt annyi szépen kidolgozott maketteket, h először fel sem mertem rakni ide az enyémeket..
A panel csíkokat és a koszolást vagy karcokat (hogy úgy tűnjön mintha egy bevetésről jött volna épp vissza) szeretném jobbára elsajátítani.

Igen a festéssel nem vagyok teljesen tisztában, szóval nem vettem okoskodásnak az észrevételeket.
revell olajfestéket használtam és hígítás nélkül persze... :S most majd a festékszóróval próbálok ügyeskedni a következő modelleken :)

egy UH-60L Black Hawk és egy B-17F Memphis Belle maketteken forog az agyam.. mindkét gép filmből tetszett meg, biztos tudja mindenki, h melyikek ezek a filmek. Mire eldöntöm, addig áttanulmányozom a fórumokat és trükköket, amit majd remélem sikeresen alkalmazok rajtuk.

Még1x köszönöm a biztatásokat! :)
Mjozsef2
2012.02.28. 18:27:35
Szia !
szép makettek, olvastam hogy te is szeretsz ötletelni. A festékeket mindenképpen érdemes hígitani különösen ha szórópisztolyt használsz.Én erre a célra sima szintetikus hígítót használok. A szórópisztolyhoz sok fogy hígításhoz,és mosáshoz, de 1l így is sokáig elég. Revell, Modell masters, humbroll festékeknél nekem bevált.
További jó makettezést.
Marv85
2012.02.28. 20:10:23
Köszönöm! :)) Ezek milyen bázisú festékek? Én ezt a revell olajos festéket próbáltam de nem hiszem, h ezt fogom a festékszóróval használni. Vannak az akril festékek, ezeket vízzel hígítva könnyebb használni vagy tévedek?
Lucky13
2012.02.29. 01:21:19
Szia! Nem rosszak sőt! A kis Fokker kifejezetten tetszik! Szerintem az illesztések eldolgozására lenne érdemesebb még nagyobb figyelmet fordítanod, sokat dobna az összképen.
Akril festékek alapjában véve vízbázisúak ezért higíthatók vízzel is, bár sokkal szebb eredmény érhető el ha az adott gyártó saját higítójával higítod. Egyes típusoknál (Gunze, Tamiya pl.) kb 70 %- osa alkohol vagy denaturált szesz is megteszi. Amúgy festékekről itt bővebb info is van:
http://makettinfo.hu/index.php?jobb=workshop&&hash=
Mjozsef2
2012.03.02. 20:50:28
A szintetikus higitó( lakkbenzin) csak a szitetikus festékekhez jó ( enamel) . A felsorolt festékek közül legszebben a Modell masters -t lehet fújni a kis pigmentméret miatt . A humbrollt is lehet fújni, de a higitást jól el kell találni. Lehet, hogy nem ezek a legjobb festékek de Debrecenben ezeket lehet kapni. ( tudtommal)
A Modellmastersnek van akrillja is , ezek közül még csak a lakkokat próbáltam . Hígitani megpróbáltam vízzel, alkohollal ,de legjobban az acetonmentes körömlakklemosó jött be. egyedül még a saját hígitóját nem próbáltam.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció