Finn T-72M

T-72M

1:72, Revell (2006)
Még 3 éve vettem ezt a kiváló Revell makettet. A gép a Revell új szériájához tartozik, ennek megfelelően hibátlan illeszkedéssel, precíz, szépen kidolgozott részletekkel rendelkezik. Az alkatrészek mérethelyességét nem ellenőriztem, de tudtommal a torony kivételével korrekt a készlet. Dobozból megépítve is szép látványt nyújt és kapható hozzá Eduard-féle maratás is, amely igazi kis ékszerré varázsolhatja makettünk. Két hátrányos tulajdonságát tudom csak kiemelni, a matrica gyenge minőségét, illetve a hajtókerekek túl keskenyek...ez sajnos festés után derült ki, de megoldottam. 3 festési lehetőség közül választhatunk, keletnémet, 1991-es iraki, illetve 1989-es finn közül.

Az építés kísérleti jellegű volt, dobozból építettem meg, hogy utána az airbrush festést tudjam rajta gyakorolni. A nagy igyekezetben teljesen megfeledkeztem a géppuskáról, illetve a vontatókötelekről, pedig utóbbiakat fel is javítottam rézdróttal. Egyedül a kipufogót cseréltem le saját gyártmányra. További hiba, hogy nem vágtam vissza a póttank tartóit, illetve miután a maszkolás miatt leszedtem, eléggé összevissza dobáltam fel a ködgránátokat, sebaj.

A festés során az eredeti színek figyelembe vételével egy freestyle festésmintát valósítottam meg, köze nincs a valósághoz. Revell 39 + 8 keverékéből fújtam az alapszínt, sötétzöldet. Ezután Humbrol 150 + Revell 16 plussz némi fehér&fekete keverékével jött létre a második szín, amely világosabb zöld lett. Egy nap száradást és maszkolást követően fújtam fel. Újabb nap száradást követően matt fekete és homoksárga keverékéből jött létre egy világosabb fekete árnyalat, melyet újabb maszkolást követően osztottam meg a makettel.

A tradícionális száradást követően híg matt feketével befolyattam a paneleket, kihangsúlyoztam a motor rácsát. Humbrol 56-os metállal szárazecseteltem az éleket, majd a köténylemezt és a görgőket híg Revell 16-tal ködöltem be több réteggel. Végül pedig mintegy 20cm-ről az egész makettet beködöltem Revell 16 + fehér híg keverékével. A lánctalpat matt fekete, metál és piros keverésével festettem le, majd metállal szárazecseteltem.

Minden harckocsibolondnak ajánlom ezt a készletet, élmény megépíteni. Nekem nagyon megtetszett, biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben összerakok még egyet Eduárd bácsi segítségével. Tudom hogy ez a példány nem lett tökéletes, így sokat segítene, ha megosztanátok észrevételeiteket, kritikáitokat.
T-72
T-72
T-72 2
T-72 2
torony
torony
vakuval félprofil
vakuval félprofil
P1010355
P1010355
2011.01.12.
leveliroka, Bodrogszentes/Svatuse
Miskolci Makettezők Baráti Köre
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Rommel93
2012.10.29. 15:25:19
Szeva!
Tetszetős lett, gratulálok! Jó kis készlet, nekem is van egy a vitrinben, egy másik pedig dobozolva (az utóbbiból Jugó M-84-es lesz, ha minden jól megy).
Hubcsi
2012.10.30. 19:35:43
Szia!
Nagyon pöpecül nèz ki!
Gratula!
Matenius
2013.03.16. 19:53:29
Szia!
Nagyon szép lett, csak egy kicsit porold le a tetejét. Amúgy grat hogy így megcsináltad, énis elkészítettem ugyanezt, végül jó is lett, de mikor építettem azt hittem kitépem a hajam az idegességtől mert percenként elrontottam.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció