<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
warbirds | Adatlap | 728479 | 2024. szeptember 13. 09:12 | ||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 728375 | 2024. szeptember 10. 21:15 | ||||||||||||||||||||||||||
Ez is jó ötlet, hajrá! Kíváncsi leszek a gyanta kabinra. | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 728353 | 2024. szeptember 10. 16:47 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Warbirds kolléga MiG-19PM építését követve és a cikket elolvasva nekem is eszembe jutott egy ötlet. Elöljáróban annyit kell tudni, hogy nekem a Bilek makettje is megvan, szerintem én a kettőből fogok összehozni egy repülőt. Naszóval: a cikkben a szerző jótanácsát olvasva (miszerint a szívócsatorna és egyben fülke oldalfalakat ne ragasszuk a törzsfelekbe) kicsit továbbgondoltam. Én ezeket az oldalfalakat kettévágtam, külön választva a szívócsatorna és a fülke szakaszt. Arra ügyeltem, hogy a homokóra alakú első tűzfalnak hagyjak kb. 1mm ragasztási felületet. A beömlő így sem fog tökéletesen illeszkedni, de amíg nincs beépítve, könnyebb összedolgozni a folytatással. Nekem mindenképp el kellett vágnom, mert a Bilek maketthez volt egy gyanta kabinbelsőm, amit fel szerettem volna használni. De annyit majd még megcsinálok, hogy a KP és a Bilek kabint is megpróbálom összeállítani és megnézem, befér-e a KP törzsbe. Remélem, tudtam valamit segíteni és a KP MiG-19PM építésének rögös útján legalább egy kátyút sikerült betömni. :) | |||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 728324 | 2024. szeptember 10. 08:24 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, ilyesmire gondoltam én is! | |||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 728323 | 2024. szeptember 10. 08:20 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, köszi! A képen látható dolgok közül az orrgyűrű és a mach kúp kivételével minden a dobozból származik. A kúpot pedig sikerült a felszálláskori, hátsó pozícióban beragasztani, pedig parkoló gép lesz... A kabin berendezéseit, a törzsféklapokat és a főfutók burkolatait cseréltem le. Preciz leírásával nem találkoztam (hol található?), de talán jobb is, mert lehet, hogy elvette volna a kedvem a készlettől, de így utólag szívesen elolvasnám. @jammie: az alakhűségével különösebben nem foglalkoztam, mert csak a polcra készül, nem kiállításra. De kíváncsivá tettél, össze fogom vetni az igaziról készült képekkel. Remélem, csak az én fotóm torzít. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 728322 | 2024. szeptember 10. 08:00 | ||||||||||||||||||||||||||
Szerintem csak a fotó csalóka. Elsőre nekem is furcsa volt, de úgy néz ki, mégsincs vele baj. | |||||||||||||||||||||||||||||
jammie | Adatlap | 728321 | 2024. szeptember 10. 07:22 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia. Nem a mach kúpra gondoltam, hanem a beömlő vonalára a kabitetőtől az orr irányába. Nem kötözködni akarok, de nagyon elszomorítanak a makettek alakhibái. Plasztikusan: nekem tátott szájú-nak tűnik. Köszi a készlet infót, 48-assal manapság nem játszom. | |||||||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 728319 | 2024. szeptember 10. 05:06 | ||||||||||||||||||||||||||
Igen, de nem ugyanolyan mélységű, inkább a cseh gyártású változat miatti különbségek okán kérdéses, mekkora munka lesz belőle standard F-13-at épiteni. | |||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 728315 | 2024. szeptember 9. 22:13 | ||||||||||||||||||||||||||
Aztán írt egy listát az Eduard készletéről is. :D | |||||||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 728312 | 2024. szeptember 9. 19:48 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, Látványos ez a Mig is. Igy a részletek szöszmötölése nélkül jól néz ki. Mennyire álltál bele a korrekciókba? Anno asszem Preciz egy elég hosszú hibalistát irt róla ami miatt elálltam a vásárlástól bizva az Eduarban. | |||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 728310 | 2024. szeptember 9. 18:19 | ||||||||||||||||||||||||||
Dehogyis veszem kötekedésnek! Azért is van ez a fórum, hogy "építő jellegű" kritikát is megfogalmazzunk egymás munkáiról, ne csak az udvariaskodás menjen... Igazad van, valóban kicsit túlment a koszolás. Azóta már valamelyest vissza is vettem belőle, de nem teljesen. Néhány gyenge minőségű korabeli kép (és a saját elméletem) szerint a még gyári lakkozású, szögletes oldalszámos gépek az első PG-be kerülés előtt már nem voltak makulátlanok. Nem az elhanyagolás, hanem a természetes kopás, elszíneződés miatt. @jammie: a készlet száma helyesen 02858 | |||||||||||||||||||||||||||||
tégé | Adatlap | 728309 | 2024. szeptember 9. 16:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Csak javító szándékkal írom, ne vedd kötekedésnek. Ha aktív időszakában ez a gép így nézett volna ki az egész földi karbantartó személyzet a fogdában kötött volna ki. Ha még megteheted szedd le a koszolást róla, sokkal valósághűbb lesz! Ha megnézed a korabeli fotókat nem látsz ilyen koszos gépeket, ragyogtak mint a Salamon szerszáma. | |||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 728308 | 2024. szeptember 9. 16:19 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Ez a Trumpeter 02558 1/48-as készlete. Lehet, hogy a Mach kúp teljesen "hátsó" helyzetben van. :-) (E két kép alapján próbáltam belőni a kúp helyzetét.) | |||||||||||||||||||||||||||||
jammie | Adatlap | 728306 | 2024. szeptember 9. 15:04 | ||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép. Látszik, hogy sokat dolgoztál vele. Megkérdezhetem milyen készlet és méretarány? Ami nekem furcsa, az az orra. Mintha nyitottabb lenne kicsit a kelleténél? | |||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 728304 | 2024. szeptember 9. 14:29 | ||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 728293 | 2024. szeptember 9. 09:59 | ||||||||||||||||||||||||||
Kösz, tényleg nagyon melós! | |||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 728291 | 2024. szeptember 9. 00:16 | ||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 728257 | 2024. szeptember 7. 21:07 | ||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 728244 | 2024. szeptember 7. 09:33 | ||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 728240 | 2024. szeptember 7. 07:18 | ||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 728213 | 2024. szeptember 5. 11:28 | ||||||||||||||||||||||||||
crusader | Adatlap | 728157 | 2024. szeptember 3. 00:50 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok ! Nagy nehezen, lassan de biztosan készül az 1/700-as Bismarck. A kép minőségért elnézést. Vannak közöttük régebbiek is. Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 728144 | 2024. szeptember 2. 13:28 | ||||||||||||||||||||||||||
A vezérsík teljesen mint a MiG-9-esé! | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 728142 | 2024. szeptember 2. 11:39 | ||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727906 | 2024. augusztus 25. 11:56 | ||||||||||||||||||||||||||
Helló. Annó a SCUD-on csináltam terhel kereket üres a Tumpi kerék belső nem csavart, hanem drótot tettem. Egy hüvelykújj benyom megfelelő terhelés/tetszés szerint és drótot belül megteker. Nem szedi szét a fenit. Úgy láttam legtöbbet ezek jól túl vannak fújva. Gyorsabb úgy verenyezni. Kint a homokon lejjebb engedik a nyomást, sőtt talán már engedi a verseny szabályźat fűlkéből állítható kerékynyomás. | |||||||||||||||||||||||||||||
Hadúr67 | Adatlap | 727887 | 2024. augusztus 24. 13:36 | ||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 727871 | 2024. augusztus 24. 00:00 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm medor neked is 😀 Mindenesetre az öntőkereteken levő alkatrészek hiánya már arra enged következtetni hogy közel az alagút vége 😀 Az a trükk nagyon jól hangzik. Van súlya a makettnek de annyi nincs hogy kidudorodást képezzen a kerekeken. Mindenképpen érdemes a csavar hegyét belekapatni a felnibe, hogy behúzza a gumit magával. De félek ez csak olyan felnin működik biztonságosan amely végig egy darabból van készítve. Ez sajnos két félből áll, aminek a találkozási pontja a gumin belül pontosan középen van. Félek a csavar behajtása szétfeszítené a két felni felet idővel/ ha nem azonnal. De az ötlet ettől még jó. Van a DefModel-nek gyanta kereke is jó magyar forintért de ahogy nézem ők sem törekedtek a dudorodás imitálására... | |||||||||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 727867 | 2024. augusztus 23. 20:36 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon szép lesz a 'KAMA3'! Egyszer olvastam egy trükköt arra,hogy ne tűnjenek túlfújtnak a kerekek. Nem tudom mennyire működik,de egy próbát lehet megér: Alulról egy megfelelő méretű sűllyesztett fejű facsavart kell betekerni a gumin át a felnibe,(akár alátéttel is!) ami lapítja és kétoldalra ki is domborítja az abroncsot. Pont mint a valóságban. De lehet lesz valaki aki ötletesebb nálam ennél.Változnak az idők! | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 727862 | 2024. augusztus 23. 13:28 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm neked is Tibcsi 😀 Nem a makett része, hanem a Djiti's production gyanta kiegészítője. A heveder pedig a Tamiya 1mm-es sárga maszkolószalagja narancssárgára festve. Kis háromszög alakú beakasztó/kapaszkodó szemeket drótból is hajlítottam hozzá... Gőzmozdony...na olyant sem csináltam még, pedig mai napig tetszenek. Anno gyerekként emlékszem a fél karomat odaadtam volna egy Märklin kisvasútért... 😀 Még most is megvan mindkét kezem 😆 | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 727860 | 2024. augusztus 23. 13:14 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen kervil 😀 Ne aggódj, én sem konyítok hozzá, ráadásul első jármű makettem 😀 Igen, 1/35-ös. Szerencsére a barátságosabb méretarány. | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 727854 | 2024. augusztus 23. 11:12 | ||||||||||||||||||||||||||
Hihetetlenül szép! A spanifer hogyan készült? A maketthez adták, vagy valami kiegészítő? Nálam amúgy gőzmozdony épül. :) | |||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 727853 | 2024. augusztus 23. 10:48 | ||||||||||||||||||||||||||
Abszolút nem konyítok a témához, így nem tudok semmi "szakmait" mondani, de nagyon szép makettet hoztál össze belőle! Mi is a méretarány? 35? | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 727844 | 2024. augusztus 23. 00:41 | ||||||||||||||||||||||||||
Hátsó két pótkerék is felkerült, spaniferrel rögzítve. Az oldallemezek külső festése is elkezdődött világoskék színnel. | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 727825 | 2024. augusztus 22. 16:00 | ||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 727811 | 2024. augusztus 22. 06:37 | ||||||||||||||||||||||||||
Bocsánat ez a plató belső fele nem a külső elnéztem. | |||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 727810 | 2024. augusztus 22. 06:36 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia ez a külső oldal,a tüskék nyomát kijavítom majd vasárnap folytatom hazajöttünk a fiammal Szabolcsba pihenünk a Héten.A zárat nem is figyeltem. | |||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727780 | 2024. augusztus 20. 21:34 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia. Ez a külső oldal ugye? Hosszú részen a kilökő tüskék pár nyomát javitod még? "Zár" milyen volt ezen/sarkán? | |||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 727779 | 2024. augusztus 20. 21:12 | ||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 727741 | 2024. augusztus 20. 07:45 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, Nincs elfelejtve, egész pofás lett az akna, további sok sikert! z | |||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 727738 | 2024. augusztus 19. 23:53 | ||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 727695 | 2024. augusztus 18. 20:43 | ||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 727667 | 2024. augusztus 17. 22:33 | ||||||||||||||||||||||||||
Folytattam a hátsó felépítménnyel az építést. Mivel nyitott lesz az egyik oldala, betekintést enged az oldallemezek belsejére is. Ezek belsején volt a rengeteg kilökőtüske nyom, Tamiya Putty-val némileg sikerült eltömíteni. Maga a csiszolási folyamat vitt egypár sekélyebb kidolgozású merevítőt is magával, de sebaj, mert sztirol profilokból egy erőteljesebb megjelenést imitálva helyreállítottam. Pár lemez szétvágási procedúra következett a nyitás miatt, majd egy szárazpróba maszkolószalagokkal rögzítve. | |||||||||||||||||||||||||||||
Microbacchus | Adatlap | 727613 | 2024. augusztus 16. 10:07 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszi!:) Nem tervezek több T-34-et csinálni:) Ha van bármi hasznuk, a maradék alkatrészeket szívesen odaadom (Dragon 6614). | |||||||||||||||||||||||||||||
lafaty | Adatlap | 727595 | 2024. augusztus 15. 14:13 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia Zoli! Köszönöm a hozzászolásod.! Sajnos a képek még mindig lehetnének jobbak. Igyekszem befejezni a makettett ahogy az időm engedi. Üdv.Zsolt | |||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 727585 | 2024. augusztus 14. 19:50 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, Nekem továbbra is tetszik. Jó látni, hogy nem hagyod veszni a maradékokat, eddig pofás, köszi a képeket! z | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 727584 | 2024. augusztus 14. 19:46 | ||||||||||||||||||||||||||
Folytattam a Kamaz matricázását, maga a fülke kész, már csak a rendszámot kell az elejére feltenni. Felhelyeztem az orr részre a led sort, az ajtókra a visszapillantó tükröket, a külső vedőrács kereteket, az ablakokat is behelyeztem a szélükre vékony gumicsík peremet imitáló festéssel. Feltettem a középső üzemanyagtankra a tűzoltó palackokat. A majdan zárt oldalfalú részen levő üzemanyagtankra egy trepnilemezt. A kamion hátsó részén található egy levegőbefúvó berendezés négy részből álló gégecső elvezetéssel a (dobfékek? vagy rugóstagok melletti patronok?) hűtésére. Ezzel megszenvedtem, mert kissé széthúzott acél spirálból csináltam meg a csöveket, a belsejükbe drótszál szigetelését vezettem be, de ez a fránya spirál állandóan egyenesre akart beállni 😀 Nehezen, de végül megadta magát... | |||||||||||||||||||||||||||||
lafaty | Adatlap | 727558 | 2024. augusztus 13. 16:56 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Képek újra: Megtetszett az ötlet a Model és makett 1994/1 számában Tóth László makettje révén egy oktató tank elkészítésére.Pz IV D 1:35 Sajnáltam volna erre áldozni egy komplett makettett. Így: A teknő,görgősor bontott/lemaratott Italeri F1 (régebben egy aukciós oldalon vásárolt) A felsőrész Dragon szettek +-os alkatrészei (ezért is szeretem a Dragon maketteket) A lánctalp Mini Art Továbbá Tristar alkatrészek A torony balsa fa,pácolva Persze kellett alkatrészeket legyártani,átalakítani is. Lassan kész az építés - még van pár dolog..( szerszám csattok,figura,lánctalp vezetőkörmei / "tisztázása" stb.+ remélem a festés is elkészül egyszer.. Ami kérdéses még : a rádió.? Valszeg nem volt bennük..bár ugyanennyi erővel lehetett is..- nem találtam róla infót.és már túlhaladtam rajta.. Üdv: Zsolt | |||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 727547 | 2024. augusztus 13. 07:18 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, Jó ötlet az újra hasznosítás, és a téma is jó. A kivitelezés is annak látszik, ha látszik, lécci tegyél majd majd fel éles képeket is, köszi, sok sikert! z | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 727546 | 2024. augusztus 13. 06:40 | ||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 727505 | 2024. augusztus 11. 10:11 | ||||||||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Most, hogy már nincs döglet és a szabadtéri munkálatok is szünetelnek kicsit a háztartásban, megint nekiláttam egy műtétnek. :)
Az alany az Art Model Mig-23PD készlete, amit itt szereztem egy kollégától. Alapvetően nem rossz, de azért hagy teret a feljavításra is. :) Hát tessék...