<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nagyzo | Adatlap | 727305 | 2024. augusztus 3. 20:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Köszi! A telefonos fotó és a felülről jövő fény miatt ennyire hangsúlyos, a valóságban jóval visszafogottab azért. De amúgy kicsit túllőtt a GWH a célon. Csiszolni meg nem akartam, hülyén néznek ki a lapos fejű szegecsek. Előzmény: (727266) Zoli 2024. augusztus 2. 10:06 | |||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 727303 | 2024. augusztus 3. 20:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Köszi! Szerintem jobb, mint az Academy, nem kell szinte sehol tömíteni, szépen passzol minden. A szegecsekkel nem sikerült megbarátkoznom, néhol túl hangsúlyos, néhol eltűnedezik, van, ahol éles peremű. Összességében jó készlet, és talán a matricák is jobbak, mint a korábbi GWH kitekben. Vastagok még mindig, de szépen idomulnak a felülethez, ezen pl a malacfej gyári (a többi Caracal), és a vastagsága miatt szépen lehet igazgatni, nyomkodni, nem nyúlik, gyűrődik. Ha Master gépágyút szeretnél hozzá, akkor hártyavékonyra kell csiszolni a burkolatát a repülőn, h beférjen. | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 727296 | 2024. augusztus 3. 13:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 727289 | 2024. augusztus 2. 19:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Nagyzo, Gábor, ismét köszönöm. Minimáldiorámát tervezek, ha egyszer eljutok addig. Egy kis víz a hajótest körül, leengedett deszantrámpa, és valami jármű épp kigördül a partra. Hogy természetes part, vagy kiépített (kő-)kikötő, még nem tudom. | |||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 727278 | 2024. augusztus 2. 16:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Basszus, ez gyönyörű már most is, alig várom, hogy a végeredményt láthassam! Látom, téged a vaddisznós festés fogott meg, jó ez is nagyon (én a kígyóssal szemezek). | |||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 727266 | 2024. augusztus 2. 10:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szia, Úgy tűnik Te nem tudsz hibázni, eddig tökéletes. De azért van egy aprócska kötekedni valóm..., a vezérsíkokon túl hangsúlyosak a szegecsek a karakterek alatt, legalábbis a lenti linkek alapján. Persze ízlés kérdése, és ettől még gyönyörű. greenmats-forum.s3-us-west-2.amazonaws.com/gallery/gallery/album_78/gallery_5_78_119199.jpg ipms.nl/images/foto-specials/WA_vliegtuigen/A-10/a10c-nellis/A-10C-nellis-49.jpg https://data3.primeportal.net/hangar/michael_block/a-10a/images/a-10a_10_of_32.jpg data3.primeportal.net/hangar/sal_provenzano/a-10a/images/a-10a_05_of_21.jpg data3.primeportal.net/hangar/don_busack/a-10a_thunderbolt_ii-2/images/a-10a_thunderbolt_ii-2_01_of_12.jpg z | |||||||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 727264 | 2024. augusztus 2. 08:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Igazán egyedi téma, a kivitelezés pedig elképesztő! Milyen környezetben tervezed elhelyezni? | |||||||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 727262 | 2024. augusztus 2. 08:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Zoli! Nagyon szépen alakul! Mik a tapasztalataid a makettel? | |||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 727259 | 2024. augusztus 2. 07:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Legközelebb egész nyugodtan építs valódit, nem lenne vele gond! Irtó menő, és nagyon tuti munka! | |||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 727257 | 2024. augusztus 1. 23:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Igazán köszönöm. | |||||||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 727256 | 2024. augusztus 1. 22:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Azt a mindenit! Te aztán tényleg Jómunkásember vagy! Ez igen! | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 727253 | 2024. augusztus 1. 21:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Nagyon kafa lesz! Milyen állványon van? (láttam a fészbúkon, de direkt megkérdézem! :) ) | |||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 727252 | 2024. augusztus 1. 20:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 727187 | 2024. július 29. 23:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Köszi srácok, beszámolok majd a fejleményekről. | |||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 727179 | 2024. július 29. 12:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Nagyon baba! Mindenképpen diorámáért kiált! Legyen rajta sirály is! :D Grétdzsob, kípmiposzted | |||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 727178 | 2024. július 29. 11:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Impresszív makett (látom, a macskának is tetszik :) ) | |||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 727173 | 2024. július 29. 11:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
A terv szerint valami minimáldiorámát szerkesztek köré, egy pici víz a hajótest körül, valami part-szerűség a leengedett deszantrámpa alatt, és egy-két épp kigördülő jármű. Persze ez még nagyon távoli cél, az építésből is sok hátra van, a festésről nem is beszélve. Kommentsz end kveszcsönsz ár velkám. | |||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 727172 | 2024. július 29. 11:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Most az apróságok felragasztásával bíbelődök. Csapóajtók, az aprócska csónak (ez nagyon jellegzetes tartozéka az MFP-knek), kormányállás környéke, szellőzők, kipufogó, kikötőbakok, csörlők, tárolóládák, stb. A fegyverzet egy, a kormányállás előtt lévő platformon álló, I. vh-s, haditengerészeti lafettára helyezett 7,5 centis Mle 1897-ből, és a mögötte lévő placcon álló 20 mm-es Oerlikonból fog állni (mindkettőt beszereztem, az előbbi az IBG, utóbbi a CMK gyártmánya, csak a löveghez a komplett lafettát is meg kell szkreccselni). | |||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 727171 | 2024. július 29. 10:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
A deszanttér 5-5 oldalajtója közül csak a bal első lesz nyitva. A kétoldalt végigfutó fedélzet esetében több fotón látszik, hogy itt sokszor igen gyenge minőségű, hepehupás-gödrös lemezeket használtak, ezt ecsettel felvitt és óvatosan visszacsiszolt 500-as Surfacerrel imitáltam. A fa deszkázat 3 és 5 milliméteres hárs- és fenyőlécekből készült. Az oldalsó merevítők illesztését szintén Surfacerrel ecseteltem, aztán visszacsiszoltam és -töröltem (ezen még itt-ott javítani kell). A lehajtható rámpa még nincs ragasztva. | |||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 727170 | 2024. július 29. 10:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
A makett méretaránya 1/35 és - szokásomhoz híven - vízvonalmakett. Az eredeti járgány 47 méter hosszú és 6,5 széles volt, ez tehát 134x18,5 centit jelent. A szögletes forma nagyon egyszerű, csak a merőlegesek és a párhuzamosok tartására kellett odafigyelni. Az alapanyag 2, 1,5, 1 és 0,5 mm-es sztirollemez, illetve belső merevítőként különböző 2 és 3 mm-es kartonok. A deszanttér tetejét leszerelhetőre csináltam, a későbbi festés és a harcjárművek-figurák elhelyezése okán. Ahol már nehezebb lenne hozzáférni, átfújtam egy középszürkével. | |||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 727168 | 2024. július 29. 10:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Na, abba a stádiumba érkezett a kis hajóm, hogy talán már érdemes pár, egymást követő hozzászólásban megmutatni. Hajó létére azért teszem ide, mert bőven van harcjárműves áthallása is. A típus neve Marinefährprahm. A tervezése 1940-ben kezdődött, amikor a Seelöwe küszöbén a német haderő rájött, hogy nincsenek partraszálló járművei. Az első példányok '41 tavaszára készültek el, az első bevetésük a Balti-tenger szigeteinél történt a Barbarossa keretében. Úgy tervezték, hogy bármely, közepesen felkészült európai hajógyár könnyedén megbirkózhasson a gyártással, így aztán számos helyen készültek a megszállt és német szövetséges kontinensen Hollandiától Bulgáriáig. Alapvetően azonos tervekkel, mégis számos apró különbséggel, amihez még egyéb változások és átépítések jöttek a háború alatt, szóval sok száz archív kép átbogarászása után nyugodtan mondhatom, hogy nem nagyon létezett két egyforma példány. Összesen kb. 700 darab épült. Mivel a nagy partraszálló műveletek néhány kivételtől eltekintve elmaradtak, az MFP-k az idejük jó részét egyéb feladatokkal töltötték, szállítástól kezdve a konvojkísérésen és a szárazföldi harcok támogatásán át az aknarakásig. (Ilyenekkel szállították például az első Tigereket Afrikába.) | |||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 727142 | 2024. július 28. 14:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Köszi! Napjainkbeli katonákat modellezni egészen más, mint mondjuk 2. vh-sakat, nagyon sok az egyedileg állított, hivatalosan sok esetben nem is rendszeresített felszerelés. | |||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 727124 | 2024. július 27. 22:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szépek lettek talapzattal jól néznek ki,szép munka. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 727117 | 2024. július 27. 14:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 726988 | 2024. július 23. 10:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 726802 | 2024. július 15. 16:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
LeszállÓ... :) | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 726801 | 2024. július 15. 16:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 726794 | 2024. július 14. 21:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Nagyon vagány! Ilyen közelről meg ilyen látószögből mint az/egy igazi. Ügyesen építessz! | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 726791 | 2024. július 14. 20:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
A "Kamasz" építése folytatódott a bukókerettel. Kezd kamion kinézete lenni... | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 726653 | 2024. július 8. 16:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
A matricákat makettező kollégáktól kaptam, köszönet érte! | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 726652 | 2024. július 8. 16:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 726529 | 2024. július 4. 18:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Folytattam a "Kamaszt" , most már világoskékkel is megfestettem egy kabinfelépítményt amin légbeömlők is vannak... | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 726513 | 2024. július 4. 01:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Megnéztem, vannak ott bütykök, csak nem túl hangsúlyosak. De azért látszanak. :) | |||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 726510 | 2024. július 3. 23:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Most kép nélkül, mert siralmasan haladok az Angyallal. Sajnos elkezdődött a foci-eb, meg besűrűsödtek a dolgok, úgyhogy kb annyit haladtam, hogy a kabintetők maszkolását kívül-belül megoldottam úgy-ahogy. először lefestem belülről feketére, aztán beapplikálom a helyükre, aztán jöhet a teljes sárkány tömítése. Még szerencse, hogy pont most utazunk el majdnem egy hétre, jövő héten meg már itthon lesznek a gyerekek. De a nyár végére be akarom fejezni, hogy jöhessen a két Falcon szimultánban. | |||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 726422 | 2024. június 30. 20:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Ugyanazon (726 292 hsz) archív fotón még felhívnám a figyelmet, hogy a kabintető alsó pereme 65 -ös világos szín, ellentétben a Hasegawa útmutató keretének sötéten ábrázolt alsó részeivel. Jobbító szándékkal írom. | |||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 726419 | 2024. június 30. 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
A menetirány szerinti jobb oldali MG 17 alig kell, hogy kikandikáljon a burkolat alól. Jellemzően árnyékban marad, ezért egyáltalán nem szokott látszódni. A bal oldali MG 17 kicsit előrébb kell álljon. Még a függőleges vezérsík elejének aljára kanyaríthatnál kicsit a 71 -es színből. Az útmutató is jelzi, és ha visszalapozol a 726 292 hsz -re, ott az archív fotón is mutatja magát a kunkor. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 726416 | 2024. június 30. 20:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
A bütyök lehetségesen a szárny főtartójának (a törzshöz történő) bekötési pontját takarja. Igen jellegeztes dudorocska. Az MG 17 -esek a motor feletti géppuskák. (Nagyon előre nyúlnak) | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 726415 | 2024. június 30. 20:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Vagyunk így egy páran. :)) | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 726414 | 2024. június 30. 20:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Semmilyen bütyköt nem vágtam le, és az MG17-esek is úgy vannak, ahogy azt a Hasegawa megálmodta. | |||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 726413 | 2024. június 30. 20:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sajnos ennek a korszaknak a gépeit egyáltalán nem ismerem, így pl. fogalmam sincs, hogy a pmheros által említett bütyök mit takar, az MG17-et is csak sejtem, hogy mi lehet. :-) Minden esetre a maketted nekem a kép alapján eddig nagyon szépnek, igényesen kidolgozottnak tűnik! | |||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 726412 | 2024. június 30. 20:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 726411 | 2024. június 30. 19:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Üdv! Jó lesz! A szárnytőben a bütyök ennyire jelképes, vagy le is vágtad ? Az MG 17 -esek gondolom még nem végleges helyzetben vannak ? Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 726410 | 2024. június 30. 19:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szépen alakul! :) Én meg kedvet kaptam az Emilekhez, amik közül az egyik Bertram gépe lesz. Ez Hasegawa 1/48-as, de lesz egy ICM 72-es is, az Franz von Werra fehér orrú Emilje lesz. A képen a nagyobbik. :) | |||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 726401 | 2024. június 30. 17:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 726300 | 2024. június 26. 12:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Hát itt azt kell megérteni, hogy ezek a srácok nem egy hétvégére mentek önkénteskedni. A lengyel hadjáratban még hasig 70/71 sötét színekben pompázó 109 -esek, hamarosan másik hadszíntéren találták magukat, ahol világosabb álca adta jobb rejtést, ezért átfestették őket. Pont az általad épített gép az ékes példája, amin helyenként látszik az eredeti feketés zöld festés a bal szárny-, és a vízszintes vezérsík tövében. A háború előtt, és legelején használt kis kereszteket, akkor még meghagyták, sokszor körbefestették őket. Később rájöttek az azonosítás fontosságára, és sokkalta nagyobb kereszteket festettek ugyanazokra a használt gépekre. (Voltak a Sitzkrieg alatt extrém nagy keresztek is) A világosabb "légifölény" 71/02 séma magasra húzott 65 -ös kék oldalakat használt, mert a magasról támadó német gépek úgy is égháttér irányában lesznek a préda szemszögéből. Viszont a földön álló gépeknek meg világított a hatalmas világoskék oldala, így az egyes alakulatok a sajt ízlésüknek megfelelő foltozásos módszerrel tompították vissza a figyelemfelkeltő felületeket. Az utolsó képed pedig pont erre példa: Még látszik a határozott felső kontúr, de már telibe pöttyözték. A törzskereszt is a korábbi kicsi kereszt nagyobb méretű változata. Később ez is változott, olyan nagy kersztekre amik vastagabb fehér sávokat tartalmaztak. Az Emilek fizikai megjelenése is változott a csapatszolgálat alatt, volt olyan ami a gyártósorról E-1 -ként gurult le, a pályafutása végén meg már egy E-7 -essel volt egyenértékű. Nagyobb javítsákor cserélhették a motort, a légcsavarállító megoldást, a szárnyfegyverzetet, a fülketetőt (ívesről szögletesre), légcsavarkúpot (zárt típusra), kapott hátpáncélt, frontszélvédőre pótlólagos frontpáncélt, has alatti függesztőt. | |||||||||||||||||||||||||||||
téglatesó | Adatlap | 726297 | 2024. június 26. 10:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Most áldom csak igazán az eszem, hogy el se kezdtem referenciákat gyűjtögetni a gépről: valszeg a félkész repcsi szépen visszakerült volna a dobozába, ki tudja mennyi időre... :-))) Tényleg elég ellentmondásos a sztori (nekem legalábbis, akinek a repüléstörténet világa teljesen kínai), pedig csak ezt az asisbiz-es oldalt futottam át. Van pl. kép, amin a fehér 1-es még jobban össze van törve, mint a Pmheros képén (és ott már a kamó is másabb)... | |||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 726296 | 2024. június 26. 09:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Ha Techmod nem a ?becsuklott futóműves? kép alapján dolgozott volna, akkor még magasabb lenne a hibák száma a matricakészletében. Például a Balkenkreuz mérete, helye, felső kamó vonalának mélysége, stb. Emellett megjelenésében egy (szögletes kabintetős) E-4 -et kellett volna ábrázolniuk . Szerintem az 1940 május 19 -ei a kényszerleszállás után nem ragadt a földön a pilóta, hanem repült tovább másik géppel. A te képed ábrázolhatja a másik gépet, és lehet ugyanaz a gyártási számú de a későbbiekben rendberakott példány is. (Utóbbi esetben nem érteném miért festenék át ilyen mértékben a nem sérült részeket.) Egyébként a kutyus elég sűrűn felkerült a motorburkolat jobb oldalára is az 1.JG2 -ben, ha ez nincs rajta, még az is lehet, hogy JG2 egy másik Gruppe -jének fehér 1 -esét ábrázolja a fotód. Ezek persze részemről is csak találgatások. | |||||||||||||||||||||||||||||
téglatesó | Adatlap | 726294 | 2024. június 26. 08:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Helló Tibcsi! Köszi! Látod én a kereszten nem is filóztam, egyszerűen csak mentem a Techmod útmutató után. Egyébként ugyanezen a lapon van Ihlefeld, Bar, Hans Philipp és Galland gépe is, azokon tényleg úgy mutatja a rajz a keresztet, ahogy a Te képeden is van. A légcsavar-orr találkozáson nekem is felszaladt a szemöldököm, sehogy sem akart passzolni, aztán csak levágtam a légcsavarról a tengelyt, meg a belső feléről lefaragtam a tengely körüli vastagabb részt, végül az egészet a legvégén csak úgy szemre felragasztottam az orra. Amúgy direkt választottam az ICM-et, mert valahol azt olvastam, hogy tulajdonképpen Tamiya-klón, de az ukránok kiküszöbölték az eredeti kit forma-, és mérethibáit: a japánok ugyanis (állítólag, én nem értek hozzá) rövidebbre csinálták az orr-részt, mint kellene, de itt már rendben van. Pmheros, most megnyugtattál, hogy a Techmod ezt jól ábrázolta, köszi (és a képet is külön köszi!), és teljesen igazad van, hogy el van csúszva a szvasztika, ennek az egyetlen oka a saját bénaságom... Amúgy ebből is látszik, hogy a repülőgépekhez végképp kakukk vagyok: nem is keresgéltem képeket az eredeti gépről, csak építettem-mázoltam, aztán meg pakoltam fel a matricákat, ahogy az útmutató mutatta. PS: A szvasztika egyébként nem a Techmod lapról van: nem volt hangulatom a kereszteket két darabból összebabrálni, főleg, hogy még az ősidőkből megmaradt egy Aeroteam horogkereszt-matricalapom, tele kampókkal, úgyhogy azt abból tettem fel. | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 726293 | 2024. június 26. 08:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Ezt a képet én is megtaláltam, de amit én tettem be, az is Bertram gépe (a képaláírás szerint). Zavaros ügy... :) | |||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 726292 | 2024. június 26. 07:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
A Bertran gép fotója |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |