A gép 1956. április 10-én Kunmadarasnál zuhant le

Vissza a cikkhez Előző kép Vissza Tovább Következő kép
Jakovlev Jak-11 Ölyv
1:72 RS Models RSM92166
Jakovlev Jak-11 Ö...
Javítások felül

<ol>
<li>A hűtő eredetileg csak egy rücskös felületű négyzet, ezt én kivágtam és sűrű fonatú dróthálóval pótoltam.</li>
<li>A hűtőzsalukat túl vastag műanyag lapként adja a gyártó, ezeket alulemezre (üdítős doboz) cseréltem.</li>
<li>Kis rézdrótokból készültek a "katonák".</li>
<li>A pitot injekciós tűből készült.</li>
<li>A szárnyvégekbe és a farokba 1-1 lyukat fúrtam, ezekbe húzott szálat ragasztva imitáltam a helyzetjelzőket.</li>
<li>A bal szárnyon a valóságban volt egy dudor (nem tudom, mi lehetett) ezt a gyártó lefelejtette. Putty-ból megépítettem és alakra csiszoltam. Hasonló módon jártam el a kabin mögött is.</li>
<li>A rádióteret a saját gépeinknek megfelelően építettem át, ide én radírból a valóságra nagyjából hajazó rádiókat daraboltam, vezetékekkel.</li>
<li>A hátsó műszerfalról hiányzó műszert húzott szál darabkájával pótoltam.</li>
<li>Szintén alu darabból pótoltam a nyílásfedőt.</li>
<li>A huzalantennák bekötési pontjait kifúrtam.</li>
</ol>
Javítások felül
Javítások alul

<ol start="11">
<li>A bumfordi kipufogócsonkokat érvéghüvelyekkel helyettesítettem.</li>
<li>Vékony rézdróttal és injekcióstű darabkákkal pótoltam a hiányzó alkatrészeket.</li>
<li>A has alatti antenna tűzőgép kapocsból készült.</li>
<li>A kis mozgatható ajtó szintén alumínium, de ezúttal krémtúró (vaníliás :) ) alufóliájából készült.</li>
</ol>
Javítások alul
A levegőbeömlőt is átfaragtam

A beépített fegyver injekciós tűből készült, a lámpa helyére kis ezüst kört ragasztottam, a motor elején kifúrtam a hiányzó lyukat.
A levegőbeömlőt...
A futószárakat injekcióstűvel javítottam fel
A futószárakat...
Az antennahuzal Uschi superfine elasztikus szál
Az antennahuzal...
A festés öt rétegben történt

Revell 75, Revell 5 és Humbrol 247 különböző keverékeit használtam az egyes rétegeknél.
A festés öt ré...
A csillagok körüli folt Revell 75, Humbrol 89 és Revell 79 keveréke
A csillagok körüli...
A matricák a HAD termékei
A matricák a HAD...
A gép 1956. á...
A 13-as oldalszám nem hozott szerencsét ennek az Ölyvnek
A 13-as oldalszám...