A vízszintes vezérsíkok már készen vannak, pótoltam a trimmlapokat is rajtuk.

Vissza a cikkhez Előző kép Vissza Tovább Következő kép
Az alany: egy régi Academy kit a maga "érdekes" kidolgozottságával...
Az alany: egy régi...
Műtsünk bele kabint a gyári megoldás helyett! Nem egyszerű történet, látható, hogy az orrfutó aknával egybeöntött kabint hol fűrészeltem szét. Meg is kellett toldani egy kis műanyag lemezzel...
Műtsünk bele...
Az orrfutó akna így már jól illeszkedik a helyére.
Az orrfutó akna í...
Feljavítjuk a feljavítót... A gyanta műszerfalon nem lehetett kivenni a részleteket, így mennie kellett. Lett helyette maratott.
Feljavítjuk a...
A "HUD" viszont maradt, jól nézett ki.
A "HUD" viszont...
Alapszín felfestve, zárt kabinnal egész jó lesz majd.
Alapszín felfestve...
Műszerfal is alapszínben. A műszerek kereteit megpróbáltam feketével kiemelni, ennyire ment.
Műszerfal is alapsz...
Eklektikus össze-visszaság a panelvonalak karcolgatása közben. Időnként mindent visszapakoltam a helyére, hogy elférjek... :)
Eklektikus össze-...
A vízszintes vezé...
Az eredeti függőleges vezérsíkot lecseréltem egy KP maradékra, ehhez viszont be kellett tömni azt a csúnya nagy rést a törzs tetején.
Az eredeti függő...
Az orra már egyben van és nekem nagyon tetszett. Sokat dobott rajta a csere orrkúp, mert az eredeti túl karcsú. Egy kicsit ugyan szélesebb volt, de hát mire való a tömítő? :)
Az orra már egyben...
A csere függőleges, dróttal csapolva. Ez jobban nézett ki az Academy megoldásánál.
A csere függőleges...
Szívócsatorna update: a belső áramlásterelőkből 4 volt ugyan gyárilag, de köze sem volt az eredetihez.
Szívócsatorna...
Itt még próbáltam valami R-23 félét alkotni a gyári izéből, de feladtam. Kerestem inkább két Edu maradék R-13-ast, azt
Itt még próbáltam...
A törzs, orr, szárnyak egyben vannak. A szívócsatornák környékén volt rendesen utómunka.
A törzs, orr, szá...
Ahogyan az látszik, a légterelő lemez "fogait" kicsit meg kellett igazítani, hogy hegyesebbek legyenek. Meg itt-ott ki kellett tömni még egy-két rést is.
Ahogyan az látszik...
Ellenkező oldalon dettó.
Ellenkező oldalon...
A hason is volt munka rendesen, a törzs alatti tartókat kicsit hátrébb kellett vinni, a gépágyút meg kellett toldani, illetve a fix szárnyrész alatti bumszli lyukakat is kitömítettem, majd új furatokat készítettem.
A hason is volt...
Kabintető illesztés. Fogyott a tömítő és a sztirol lap.
Kabintető illeszté...
Pár réteg fehér felködölése után. A kész szárnyak maszkolószalag alatt pihennek. Tartottam tőle, hogyan fogom leszedni, de elég jól ki lehetett bányászni.
Pár réteg fehér...
Fent van a felső festés is. A gerincen lévő antennát sztirol lapból pótoltam, mert az eredetit az 5. másodpercben törtem le és tűnt el. Ezt még legalább hatszor megtettem...:)
Fent van a felső...
Azért már kezd biztatóan kinézni. Itt már nagyon vártam a fekete részek felfestését, bár a segédlevegő beömlők maszkolásával gondban voltam.
Azért már kezd...
És végre, a festés késznek mondható. Fényes lakkal lezárva, matricák fogadására készen.

(Te... ezen már megint nincsen gerincantenna...:DD)
És végre, a festé...
Ha majd a matricák is fenn lesznek...
Ha majd a matricák...
Póttartály sajna nem volt a készletben és maradékban sem. De a többire akasztok majd pár cumót. A szárny alatti tartók még nincsenek feltéve, mert azokat is csak letörném folyton.
Póttartály sajna...
Aaappppááááámmmm.... ez nagyon jól nézki és nem azért mert én csináltam! :)
Aaappppááááá...
A felső részt még matricázás előtt megdolgoztam egy kis barna panelezővel és egy szivaccsal. Sok nem látszik belőle a képen, de élőben azért halványan megjelenik. Ettől kicsit kopottabb lett a felülete.

(Az oldalszám utolsó két szémjegyét meg sikerült fordítva feltennem a farokra... :S)
A felső részt még...
Itt már a saját lábán (helyett a hátán). A főfutó aknákba tettem pár kábelt a teljesség igénye nélkül.
Itt már a saját l...
És hát ez lett a végeredmény. Szerintem nem áll neki rosszul a "macskabunda". :)
És hát ez lett a v...