Mosonmagyaróvár 2009
Nos, hogy is kezdjem?

Nehéz eset, mivel, mint mindenki tudja ez az év legjobban várt, legnagyobb, leglátogatottabb makett versenye. S mint az eddigi idei, valamint az elmúlt évek visszajelzései mutatják, méltán kijelenthetjük, hogy Európa legnagyobb rendezvénye a vinyl szerelmeseinek.

Péntek délutáni érkezésünk szó szerint ’viharosra” sikeredett. De ez nem jelentett akadályt abban, hogy elfoglaljuk helyünket a regisztrációs pultnál. Némi megbeszélés után 15:00-kor elindítottuk a nevezést, majd este fél kilenckor le is zártuk, jelezve az akkor érkezőknek, hogy szombaton folyt.köv. A délután folyamán több mint 300 makett lett benevezve. Ez már akkor előre vetítette a másnapi rohamot. Este a sátras partyt mi kihagytuk, de a többiek elbeszélése alapján igazán jó hangulat lehetett. Szombat reggel aztán beindult a nagyüzem. A kezdeti zökkenők elhárítása után már folyamatosan tudtuk mindenki adatait felvenni, a nevezési lapokat nyomtatni, karszalagokat kiosztani. Délre lényegében el is fogytak a nevezők, majd egy órakor lezártuk a rendszert.

Az összesítés után kiderült, hogy 20 ország 641 versenyzője 1362 makettel nevezett 47 kategóriában. Azt hiszem, ezek a számok önmagukért beszélnek.

Ekkor végre mi is nekiállhattunk körbenézni a két épületben valamint a szabadtéren, ahogy Tóth Gabi mondotta igen találóan egy érdeklődőnek „a statikus és a dinamikus részeken”.

Annak, aki nem volt ott a helyszínen, igazából nehéz leírni, amit láthattunk. Makettek mindenfelé. Tömeg, tömeg és még mindig tömeg. A börze épületébe szinte belépni sem lehet. Odabent árusok és áruk tömkelege. Az épület mögött a parkolóban, az egykori MN „veterán” harcjárművei szépen megfértek a modern kor airsoft fegyvereivel. Az út mellett a bejáratnál két acélszörny vigyázott a rendre. Eddig is tudhattuk, hogy a Tigris méltán vált elrettentővé, ám így testközelből valóban tiszteletet parancsoló.

Az egyetem udvarára belépve, kürtöskalácsos, lángossütő, lacikonyha és egy hatalmas sörsátor fogadja portékáival a megfáradt, éhező, szomjazó látogatókat, versenyzőket.

Visszatérve a főépületbe, még mindig tömeg. Az emeleten lévő teremben elkezdődtek a bemutató makettezések. Sokan, sokat tanulhattak az előadóktól. A szervezők igencsak széles témakörben kérték fel a résztvevőket tudományuk bemutatására.

Este a szálláson lévő étteremben, vacsora közben végre át tudtuk beszélni az aznapi élményeket, másnapi teendőket.

Vasárnap megengedhettünk magunknak némi lazsálást reggel, ezért csak délelőtt mentünk vissza az Egyetemhez. Nem mondhatnám, hogy nyugodtabb légkör fogadott, mint szombaton. Továbbra is rengeteg érdeklődő látogatott ki a versenyre.

Délután 15:00-kor elkezdődött az eredményhirdetés. Mondhatom, ilyen jó hangulatot eddig sehol sem láttam. A díjazottak színpadra hívásakor a klubtagok, barátok, ismerősök hatalmas ovációja fogadta az érintettet.

Mikor minden díj, emléktárgy kiosztásra került, lezárult a 2009. évi Mosonmagyaróvári Makettverseny.

Véleményem szerint, móvár ismét hű volt hírnevéhez, köszönhető ez a szervező gárda odaadó munkájának. Remélem így marad még nagyon sokáig!

Egyetlen apró észrevételem lenne az egészhez mindössze!

Hiányoltam, hogy a megújult szervezőgárda tagjait sajnálatos módon senki nem köszöntötte az átadón. Kijárna nekik is!

Üdv:Hara István „Elektrolakatos”
Hoppá...ez a kezemben maradt!
Hoppá...ez a…
Most mit ír ez itt nekem?
Most mit ír ez itt…
Szerinted is építsük tovább Lacusnak?
Szerinted is építs…
MOK asztal
MOK asztal
Jól látod...ez csak víz!
Jól látod...ez…
..és akkor egy bal könyököst kapott tőlem az a Noris...
..és akkor egy bal…
Ez a fránya szénanátha.
Ez a fránya szénan…
Nem is magamnak veszem...
Nem is magamnak…
Elégedett vagyok!
Elégedett vagyok
Már csak a maradék van!
Már csak a maradék…
Acélszörny!
Acélszörny
Két szörny!
Két szörny
Már megint szerel!
Már megint szerel
Megfáradt Parancsnok!
Megfáradt…
Ööööö...izé....hát....
Ööööö...iz…
Most mit nézel kiscsóka?
Most mit nézel…
Éhes társaság!
Éhes társaság
Éljenek a Dánok!
Éljenek a Dánok
Mosolyogni tessék!
Mosolyogni tessék
Képzeljétek, elforgatható a kijelző!
Képzeljétek,…
Ez már sosem lesz kész!
Ez már sosem lesz k…
Zárókép!
Zárókép
2009.04.20.
Utolsó módosítás: 2010.06.09.
Elektrolakatos
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Lacus78
2009.04.21. 11:53:34
Khmm khmm.....a cikk jó....sőt, nagyon jó, ahogy ezt már megszokhattuk Elektró kollégától. Egy nagy hibája azonban van: nem kellett volna a ronda buflák, kugli fejemet kitenni premierbeeeeee!!!!!!!!!;)
Gébics
2009.04.21. 14:06:59
Lacus, ezek az ismertség és a népszerűség hátulütői... :)
Nowotny
2009.04.21. 15:46:50
így van Lacus ez mind csak a reklám miatt van,amúgy Brúnó lenne az első az elforgatható
kijelzővel az ő felfedezése is felér egy Spanyol viasz dologgal.:)))))
Sturmmann
2009.04.22. 20:24:56
Üdv! Köszi a tömör és pontos beszámolót a rendezvényről, nagyon jó volt olvasni a sorokat és a képeket nézegetni (részemről már-már mazochismus), mert az egyik szemem sír a másik meg nevet! Sír azért, mert nem lehettem ott és nevet, mert jó látni, hogy mennyi ember leli örömét a makettezésben vagy csak a kész munkák (remekek) nézegetésében! És ez a Tigris...
Nem baj, most már biztos, hogy jövőre ott leszek én is! Mégegyszer köszi a cikket!
Dönitz
2009.04.23. 07:22:13
Az eddigi legjobb verseny volt.:)
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció