Szolnok 2009
Pintér György - Múzeumi krimik Minden előzetes híresztelés, jóslás és várakozás ellenére verőfényes reggelre ébredtünk szombaton. Gyors összekészülés és irány Szolnok a XIX. Országos Makett kiállítás és verseny. Az út eseménytelenül telt, leszámítva, hogy igencsak küzdeni kellett az oldalszéllel, mert állandóan le akart söpörni az útról.

Megérkezéskor ért az első sokk. Két külföldi, valami X Craftov és Rerompov egy utiszótár segítségével próbált útbaigazítást kérni tört angolsággal: „Hey Párászt, whitch way goes to Buda?”Miután sikerült lerázni őket végre belépést nyertünk a szolnoki szentélybe. Gyors körbetekintés a földszinten, majd irány az emelet. Itt Momi vigyorgott elő egy oszlop mögül. Tovább menve elénk tárult amint Varjúbácsi kereste az épp aktuális árlistáját. Bár lehet, hogy csak egy összeállításit. Miután megunta a keresgélést, elmélázva nézegette a plafont, hogy vajon beázott, vagy csak hibás a festés? A következő standon egy önjáró konyakos üvegbe botlottunk mely, mint később kiderült nem is önjáró, hanem Z63 a hordozója.

Mivel még gyülekezőben volt a társaság így néhányan elautóztunk elfoglalni az Ákos által ajánlott szállást. Nem kicsit lepődtünk meg. Mintha visszacsöppentünk volna a vadnyugatra. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem mindazok nevében, akik ott szálltunk meg, hogy igen kellemes és hangulatos helyre leltünk. Főképp, hogy kb. 60 méternyire volt a hozzá tartozó non-stop étterem-eszpresszó is.

Kis pihenő után irány vissza a verseny helyszíne. Itt megint egy csapat huligánba botlottunk, de mint kiderült őket biztonságiaknak alkalmazták.
Megéheztünk a gyerekkel, ezért beültünk az étterembe ahol egy másik Hooligan éppen Daninak tartott bemutatót természetfeletti erejéről. Legalábbis azt hitte, hogy kézrátéttel sikerül neki elővarázsolnia az ételt. Tévedett! A másik asztalnál Batyáék megrökönyödve nézték a mutatványt, remélve, hogy az ápolók már úton vannak.

Miután jól belaktunk, újfent elismerve, hogy „Jó ez a babgulyás”, visszamentünk a kiállító terembe ahol éppen KP-ék készültek műteni valakit. Ezt igen heves „hujj-hujj hajrá” kiáltásokkal segítette Z63 az emeletről, majd megpróbál lemászni, hogy ő is segítsen, de nem fért át a rácson. Közben a terem másik részén éppen ZH-t írtak, ezért csendben kellett maradni. Gabi készül el elsőnek, és hagyta más had lessen róla. Később kifigurázta az osztályfőnököt. Ezalatt Hooliganék is kitárgyalták mit kellett volna írni, hogy ötöst kapjanak. Seelow csendben mulatott rajtuk, mert ő igazoltan hiányzott. Zoli és Tomi már a megérdemelt szabadfoglalkozásukat töltötték, míg a többiek még mindig dogáztak.

Később az osztály egy része elvonult énekórára Gabi vezényletével. Míg Szati és Ákos a skálázással volt elfoglalva, Keri azon gondolkodott, hogy akkor most cisz vagy fisz?

Este elvonultunk a szállásra ahol Hooliganék a Wargammers csapatával erősödve eperszörpöt iszogattak. Ettől Bombraider annyira megriadt, hogy smsben hívta a többieket csodálkozni.

De ők nem jöttek, inkább átmentek az étterembe vacsorázni ahol Solo „Megfejellek” felkiáltással akart neki menni a trófeáknak, mialatt Zoli bakot lőtt. Ezt később elmagyarázta Ákosnak is.

Elektro közben nem tudja, miért vigyorog, ez feltűnt Matyinak is. De aztán rájött, mert kiderült Dani éppen viccet olvas egy lapból ami Bombnak is tetszik. Később vacsoráztunk, ennek képeit a Mit együnk topikban lehet megtekinteni. Erről Archy sajnos lemaradt, bosszankodott is miatta.

Másnap délelőtt ismét a kiállításé a főszerep. Igen érdekes gyűrött arcokkal találkozhatunk.

Komolyra fordítva a szót, ismét fergeteges versennyel kezdődött az idény. Nagyon sok szép, igényes munkát láthattunk. Rengeteg díj lett kiosztva.

Találkozunk ugyanott 2010-ben is!
: „Hey Párászt, whitch way goes to  Buda?”
: „Hey Párászt, whitch way goes to Buda?”
Momi
Momi
Varjúbácsi
Varjúbácsi
Plafon
Plafon
Z63
Z63
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Szállás
Biztonságiak
Biztonságiak
Kézrátétel
Kézrátétel
Batyáék
Batyáék
Műtét
Műtét
Hujj-hujj
Hujj-hujj
Z63 beszorult
Z63 beszorult
ZH
ZH
Gabi
Gabi
Gabi
Gabi
Hooligan
Hooligan
Seelow
Seelow
Zoli
Zoli
Tomi
Tomi
ZH
ZH
Énekkar
Énekkar
Énekkar
Énekkar
Karmester
Karmester
Keri
Keri
Wargammers
Wargammers
Bomb
Bomb
Solo
Solo
Zoli bakot lő
Zoli bakot lő
Zoli,Ákos
Zoli,Ákos
Elektro, Matyi
Elektro, Matyi
Dani viccet olvas
Dani viccet olvas
A csapat
A csapat
Archy
Archy
Krisz
Krisz
X Craft és a paprika
X Craft és a paprika
Polar
Polar
Varczag
Varczag
Zoli
Zoli
Kossuth
Kossuth
Novotny
Novotny
Bala
Bala
Bala,Batya
Bala,Batya
2009.03.22.
Utolsó módosítás: 2010.06.09.
Elektrolakatos
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
xcraft
2009.03.23. 07:18:58
Kérjük a nicket Hara Christian Andersen -re módosítani. :)
MoMi
2009.03.23. 07:51:54
:-) no comment!
Nowotny
2009.03.24. 12:54:13
Elektro nem tom hogy csináltad,de valahogy rámfényképezted Iminek a dzsekiét.Nem is értem pedig én klubbos pólóban voltam,aki látott megmondhatja.:)))))
Lacus78
2009.03.24. 13:57:07
Nagggyyyon jó az írás!!!!!!!!!!!:) :) Különös érzékkel bírsz ami a szöveg és a képek összehangolását illeti!!!
Levix
2009.03.29. 21:18:46
Nagyon érdekes és egyedi beszámoló, egyszer nem a makettek a főszerepőlők, hanem az emberek. Jó ötlet volt!
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció